Foto: Panther Media
Priekšnieks darbā norāj par pavirši izpildītu uzdevumu, bet partneris mājās pārmet par nenomazgāto trauku kaudzi? Stresa un uztraukuma līmenis kāpj, bet, izrādās, ar to var cīnīties uzēdot... Lai no tā izvairītos, iepazīsties ar portāls mairieclaire.com apkopotajiem ēdieniem, kas palīdzēs samazināt stresa līmeni un justies labāk.

Apelsīni

Apelsīnos esošais C vitamīns palīdz mazināt stresu, kā arī pēc izjustās trausmes normālā līmenī atgriezt asinsspiedienu un līdzsvarot stresa hormona - kortizola līmeni organismā. Vitamīns C ir arī labi pazīstams arī kā imūnsistēmas stiprinātājs.

Žavētas aprikozes

Aprikozes ir ļoti bagātas ar magniju, kas efektīvi mazina stresu, kā arī darbojas kā dabīgs muskuļu atslābinātājs.

Mandeles, pistācijas un valrieksti

Mandelēs ir B un E vitamīni, kas spēj uzlabot tava organisma imūnsistēmu, savukārt valrieksti un pistācijas palīdzēs pazemināt augstu asins spiedienu.

Tītara gaļa

Tītara gaļa satur aminoskābi L-triptofānu, kas izraisa serotonīna jeb laimes hormona izdalīšanos. Ir pierādīts, ka L-triptofāns rada nomierinošu efektu, tāpēc daudzi cilvēki, kuri uzturā lieto tītaru, jūtas atslābinājušies vai pat noguruši pēc tā ēšanas.

Spināti

Magnija deficīts var izraisīt migrēnu un noguruma sajūtu. Viena tase spinātu sniegs tev 40 procentus no ikdienā nepieciešamā magnija daudzuma.

Lasis

Lai pasargātu sevi no sirds slimībām, uzturā jālieto produkti, kas satur Omega 3 taukskābes. Lasī esošā Omega 3 taukskābe attiecīgi neļauj palielināties stresa hormonu kortizolu un adrenalīna līmenim.

Avokado

Avokado esošās nepiesātinātās taukskābes un kālijs palīdz pazemināt asinsspiedienu.

Zaļi dārzeņi

Brokoļi, sakņaugi un citi tumši zaļie dārzeņi ir īsta vitamīnu trieciendeva, kas palīdz mūsu organismam stresa laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!