Foto: Shutterstock

Ja ievēro diētu, lai zaudētu lieko svaru, vai arī vienkārši centies ievērot veselīgu dzīvesveidu, visticamāk, laiku pa laikam piedzīvo spraigas cīņas starp savu gribasspēku un kāri pēc našķēšanās. Šai sakarā piedāvājam 11 noderīgus veidus, ko apkopojis womenandhome.com, kā mazināt apetīti un vēlmi pēc saldumiem.

Brokastīs ēd olas

Lai izsalkuma sajūta tevi nemocītu jau stundu pēc brokastīm, no rītiem ēd vārītas olas un pilngraudu maizi. Olbaltumvielas un enerģijai nepieciešamie ogļhidrāti nodrošinās sāta sajūtu līdz pat pusdienām.

Nesmādē labos taukus

Rieksti, olīveļļa, avokado, zemesriekstu sviests – šajos produktos ir daudz kaloriju un tauku, tomēr tie satur arī organismam tik nepieciešamās labās taukskābes, kas nodrošina arī sāta sajūtu.

Sporto

Mēs zinām, ka sports paātrina vielmaiņu un ļauj organismam efektīvāk dedzināt kalorijas arī pēc treniņa. Tomēr fiziskās aktivitātes samazina arī apetīti, jo to laikā organismā izdalās hormoni, kas nomāc ēstgribu.

Ēd greipfrūtus

Pētījumos atklāts, ka greipfrūti ievērojami samazina apetīti, jo nodrošina mazāku insulīna līmeni organismā, kā rezultātā lieko svaru zaudēt ir krietni vieglāk.

Izmanto garšvielas

Pētījumos atklāts, ka garšvielām bagāts ēdiens liek apēst par 10 kalorijām mazāk katrā maltītē. Turklāt, piemēram, kanēlis un čili, paātrina arī vielmaiņu.

Apēd ko rūgtu

Ja tev pārāk bieži kārojas saldumus, apēd ko rūgtu! Tas ne tikai mazinās apetīti, bet arī veicinās gremošanas trakta darbību.

Neēd cukuru

Tas ne tikai kaitē tavai figūrai, bet arī rada maldīgu izsalkuma sajūtu. Izslēdz no uztura balto miltu izstrādājumus, saldumus, mākslīgās limonādes un citus neveselīgus produktus, aizstājot tos ar šķiedrvielām, labajiem taukiem un pilngraudu pārtiku, kā arī olbaltumvielām!

Dzer ingvera tēju

Ingvera saknei piemīt virkne veselībai vērtīgu īpašību, kā arī tā mazina nelabumu un veicina gremošanas trakta darbību, nomācot arī apetīti un kāri pēc saldumiem.

Iededz sveci

Smarža un garša savā starpā ir saistītas. Lai nomāktu apetīti, dedzini sveces ar ābolu, vaniļas vai piparmētru aromātu.

Ēd salātus pirmos

Lai mazāk apēstu pamatēdienu, pirms tā baudīšanas ķeries klāt salātiem. Protams, izvairies no treknām mērcēm to aizdaram.

Ēd suši

Lai kontrolētu kāri pēc našķiem, vari ēst suši. Tie ir ne tikai lielisks olbaltumvielu avots, bet vasabi radīs arī sāta sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!