Foto: Shutterstock
Sāpes intīmajās zonās var parādīties pēc intensīvākas mīlēšanās, taču, ja jūti diskomfortu dzimumorgānu apvidū vai vēdera lejasdaļā regulāri, tas var būt brīdinājuma signāls arī nopietnām veselības problēmām. Iepazīsties ar izplatītākajiem sāpju ierosinātājiem intīmajās zonās, ko apkopojis portāls "Women's Health"!

Herpes

Ar herpes vīrusu iespējams inficēties pavisam vienkārši, un vienreiz iegūts, tas organismā snaudīs visu mūžu, līdz uzliesmos novājinātas imunitātes, stresa un citu kairinātāju rezultātā. Tāpat iespējams inficēties arī ar ģenitāliju herpi – no ādas kairinājuma vai seksuāli transmisīvām saslimšanām to iespējams atšķirt, izvērtējot izsitumu nodarītās sāpes. Ja, pumpām pieskaroties, sāp ļoti stipri, tās, visticamāk, būs herpes, skaidro mediķi.

Sēnītes un infekciju radīti iekaisumi

Mainoties maksts mikroflorai, tajā var attīstīties sēnīte, savairojoties nevēlamajām baktērijām. Tāpat diskomfortu var radīt iekaisumi, izsaucot niezi, sausuma sajūtu un intīmo zonu aromāta izmaiņas. Lai to novērstu, izvairies no pašārstēšanās un populāru tautas metožu izmantošanas, konsultējies ar ginekologu, kā arī ievies izmaiņas savā uzturā, samazinot saldumu un miltu produktu daudzumu, ko apēd.

Sausums

Ja uzskati, ka pastiprināts maksts un vagīnas sausums ir problēma, ar ko saskaras tikai sievietes pēc menopauzes, tu kļūdies! Samazinoties estrogēna daudzumam organismā, kas ir atbildīgs par dabiskā lubrikanta izstrādāšanos, no sausuma cieš arī jaunas sievietes. Viens no izplatītākajiem iemesliem, kas to rada ir hormonālā kontracepcija, skaidro mediķi.

Endometrioze

Ja jūti spēcīgas sāpes mīlēšanās laikā, vīrietim tevī ievadot dzimumlocekli, kā arī menstruāciju krampji un pastiprinātā asiņošana liek teju ģībt, ir vērts pārbaudīt, vai neslimo ar endometriozi, kuras rezultātā dzemdes audi pārvietojas uz citām organisma vietām, tajās ieaugot. Tāpat šie simptomi var liecināt par iegurņa iekaisumu, ko izraisa infekcija reproduktīvajā sistēmā.

Vulvodīnija

Deviņi procenti sieviešu sastopas ar neizskaidrojamām sāpēm, ko rada penetrācija vai tampona ievietošana. Sāpes ir negaidītas un uzliesmo pēkšņi, kā arī var neatkārtoties ilgāku laika periodu, līdz atkal parādās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!