Foto: Shutterstock

Lai uzturētu sevi labā formā, fiziskās aktivitātes ir neiztrūkstoša ikdienas sastāvdaļa, kas, protams, jākombinē arī ar veselīgu un sabalansētu uzturu. Tomēr ko iesākt tad, ja laika trūkuma, veselības stāvokļa vai citu iemeslu dēļ no sportošanas uz laiku jāatsakās? Portāls health.com piedāvā produktus, ko iekļaut ēdienkartē "miera periodā", lai novērstu pieņemšanos svarā.

Kāposti

Kāposti ir lielisks vitamīnu (A, C, B) un minerālvielu (dzelzs, kalcijs) avots, turklāt tajos ir daudz šķiedrvielu un antioksidantu. Kāpostus vari baudīt gan sautētā, gan svaigā veidā vai pagatavot zupā, turklāt to kaloritāte ir patiešām niecīga – tase kāpostu satur vien 34 kalorijas.

Avokado

Avokado satur vairāk nekā 20 vitamīnu un minerālvielu, kā arī neaizstājamās Omega-3 taukskābes, kas ir vitāli nepieciešamas organisma funkcionēšanai. Tāpat tajos ir augsts šķiedrvielu saturs, turklāt avokado pagatavošanas iespējas ir teju bezgalīgas.

Zaļās sojas pupiņas

Šo vērtīgo pākšaugu atradīsi teju katra lielveikala saldētavā. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un vērtīgo taukskābju, kas tās padara par lielisku našķi, ko, starp citu, ir arī elementāri pagatavot.

Zaļā tēja

Par zaļās tējas vērtīgajām īpašībām runāts daudz un bieži – tā ir teicams antioksidantu avots, veicina asinsriti, paātrina vielmaiņu, samazina holesterīna līmeni asinīs, kā arī uzlabo koncentrēšanās spējas un paātrina tauku šūnu šķelšanos un to izvadīšanu no organisma.

Spināti

Tasē spinātu ir apbrīnojami mazs kaloriju daudzums – tie saturēs vien septiņas kalorijas. Savukārt minerālvielu, šķiedrvielu un vitamīnu daudzums, ko ar tiem uzņemsi, būs krietni augstāks.

Brokoļi

Brokoļus vari baudīt ne tikai svaigā, bet arī ceptā, tvaicētā un vārītā veidā, ar tiem uzņemot vitamīnus A, B, C un K, kā arī kāliju un šķiedrvielas (viena to porcija satur vajadzīgo dienas šķiedrvielu devu). Tāpat atsevišķos pētījumos pierādīta brokoļu spēja novērst ļaundabīgu audzēju veidošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!