Foto: Shutterstock

Ja cītīgi ievēro diētu, tomēr cerētos panākumus nav izdevies gūt, iespējams, ir vērts pamēģināt organismu sakārtot, balstoties savai zodiaka zīmei piemērotākajā ēšanas plānā. Kā zināms, tas, kas der vienam, var nederēt citam, tāpēc piedāvājam iepazīties ar astroloģes un grāmatas "Susie's Sun Signs" autores Sūzenas Koksas, kā arī diētas ārstes Loras Laines apkopoto informāciju svara zaudēšanas atvieglošanai, kas, iespējams, tev lieti noderēs.

Auns


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Augstas prasības pret sevi, vēlme paveikt pēc iespējas vairāk. Lai to realizētu, ēdienkartē tiek meklēti stimulatori, kas vairo enerģiju - visbiežāk, kafijas tases formātā.

Padoms: Lai gan kafija uzlabo mūsu noskaņojumu un vairo darba spējas, ir jāizvērtē ne tikai tas, cik daudz kofeīnu saturošo dzērienu ikdienā patērējam, bet arī, kādas ir tā piedevas.

Cukurs, piens, sīrupi un šokolādes skaidiņas dzērienu padara par augstas kaloritātes našķi, kas uzturvērtības ziņā pielīdzināms vidējai maltītei.

Samazini kafijas daudzumu, izdzerot vienu līdz divas krūzes dienā, kā arī atsakies no tās pēc pulksten diviem pēcpusdienā, lai novērstu bezmiegu vakarā!

Vērsis


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Vēlme pēc augstas kvalitātes un ekstravagantām lietām, nepārsniedzot reālās budžeta iespējas.

Padoms: Meklējot labas kvalitātes pārtikas produktus, lūkojies pēc sezonas ēdieniem, kas attiecīgajā laika periodā būs arī cenas ziņā maciņam visdraudzīgākie. Uztura speciālisti arī atzīst, ka tieši sezonas ēdieni – augļi un dārzeņi – organismam konkrētajā gadalaikā ir vajadzīgi visvairāk, tāpēc tie lieliski papildinās ēdienkarti.

Dvīņi


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Pozitīva, mainīga un komunikabla persona, kas brīvo laiku labprāt pavada sarunās ar sev tīkamiem cilvēkiem.

Padoms: Izmanto savas personības pļāpīgo pusi. Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri apspriež savas maltītes, kā arī dalās pieredzē ar citiem diētas ievērošanas laikā, svaru zaudē ātrāk. Tāpat dvīņiem ieteicams ēst kompānijā – šādi tiks apēsta mazāka porcija, lielāku uzmanību pievēršot komunikācijai ar galda biedriem.

Vēzis


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Emocionālā daba un vēlme parūpēties par līdzcilvēkiem bieži vien tiek pausta, gatavojot īstu kulinārijas meistardarbus. Daļa no tiem, protams, nonāk arī vēža šķīvī.

Padoms: Pirms sniedzies pēc kārtējā šokolādes gabaliņa, pajautā sev, kāpēc to vēlies? Iespējams, šādi tiek remdētas negatīvas emocijas, kuru radītais diskomforts būtu jārisina citādi, nevis ar ēdieniem. Tāpat iemācies sevi lutināt citādi – ēdiens nav vienīgais veids, kā uzlabot noskaņojumu. Jo īpaši, ja vēlies zaudēt svaru, bet tik un tā ēd produktus, kas viduklim ne būt nav draudzīgi.

Lauva


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Lauvām patīk dzīvot ar vērienu. Mērenība, tai skaitā, dzīrojot pie bagātīgi klāta galda, tiek ievērota reti, kas rezultējas pārēšanās lēkmēs.

Padoms: Izkop īpašus maltīšu ieturēšanas paradumus! Tā vietā, lai nokoptu pamatēdiena porciju, sāc ēdienreizi ar vieglu zupu vai salātiem, kas remdēs tavu apetīti, sniedzot ne mazāk daudzkrāsainu garšu baudījumu. Tāpat centies ēst mazākas porcijas, nobaudot dažādus ēdienus!

Jaunava


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Pedantiskais raksturs un tieksme pēc perfekcionisma atvieglo diētu ievērošanu, nereti piekopjot pat ļoti neveselīgu dzīvesveidu – ievērojot drastiskas diētas u.c.

Padoms: Ievērojot veselīgu uzturu, svarīgākais ir nenodarīt organismam pāri ar nepietiekamām maltītēm.

Atceries, ka ēdienkartei jābūt sabalansētai un pārmērīgs kaloriju deficīts veicinās vien organisma pārslēgšanos uz krāšanas funkciju, veidojot rezerves un cīnoties par katru lieko kilogramu līdz pēdējam.

Svari


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Raksturīga vēlme pēc līdzsvara it visās dzīves jomās, un ēdienkarte šai ziņā nav izņēmums.

Padoms: Ja vienā dienā ir sanācis pārēsties, nākamajā ievēro pieticīgākas maltītes, kā arī dzer daudz ūdens. Tā noregulēsi ne tikai kuņģa darbību, bet arī novērsīsi liekā svara veidošanos. Taču, ierobežojot maltītes, uzmanies no pārāk striktas ēdienreižu samazināšanas vai izslēgšanas.

Skorpions


Foto: Shutterstock

Personība: Cilvēka tips, kas restorānā pasūtīs salātus, lai, aizejot mājās, “nokoptu” lielo saldējuma iepakojumu.

Padoms: Lai atbrīvotos no liekā svara, pārliecinies, ka dienas gaitā paēd pietiekami, pretējā gadījumā vakarā vēlēsies kompensēt neuzņemtās kalorijas ar neveselīgiem produktiem.

Tāpat ieteicams izrevidēt virtuvi, tālāk no acīm noliekot neveselīgus produktus, ko, visticamāk, radīsies vēlme apēst.

Strēlnieks


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Tu esi spilgta personība, kas dzīvi vēlas izdzīvot pilnībā. Rezultātā vari lepoties ne tikai ar milzu dzīves alkām, bet arī gribasspēka trūkumu, sastopoties ar kārdinājumu ēdiena formā un vēloties nogaršot visu, ko vien iespējams.

Padoms: Izmēģini jaunas receptes, eksperimentējot ar garšvielām un veselīgiem produktiem, kas aizstāj figūrai nedraudzīgākās alternatīvas. Tāpat centies attīstīt gribasspēku, kā arī izmēģināt dažādas fiziskās aktivitātes, lai izbēgtu no rutīnas radītās garlaicības.

Mežāzis


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Cilvēks, kam vienmēr ir rīcības plāns un alternatīvas gadījumam, ja tas nenostrādā. Tādējādi arī uztura ziņā tiek ievērota rutīna.

Padoms: Nav nekā slikta, ja ēd pārsvarā vienus un tos pašus produktus, kā arī zini, ko gatavosi nākamajā dienā un ledusskapī ir viss maltītei nepieciešamais. Šai ziņā Mežāzim raksturīgās plānošanas prasmes ir ļoti noderīgas.

Ūdensvīrs


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Vēlme izmēģināt ko jaunu īsā pacietība traucē lietas novest līdz galam. Tas pats attiecas arī uz diētas ievērošanu un pieturēšanos pie veselīga dzīvesveida plāna.

Padoms: Ietiecams atturēties no vienveidīga uztura un striktiem ierobežojumiem ēdienkartē. Tā vietā meklē neveselīgo produktu veselīgās alternatīvas un nebaidies no eksperimentiem virtuvē!

Zivis


Foto: Shutterstock

Personības raksturojums: Šī horoskopa zīme ir apveltīta ar spēcīgāko intuīciju, kā arī labprāt ļaujas sapņošanai vaļējām acīm. Tāpat zivīm raksturīga ļaušanās mirkļa iegribām.

Padoms: Kontrolē savu ēdienkarti, uzmanoties no dažādiem kārdinājumiem, tai skaitā, regulāras pasēdēšanas pie vīna glāzes, baudot sarunas un sev tīkamu cilvēku klātbūtni. Tieši alkohols ir klupšanas akmens, kāpēc svaru zaudēt neizdodas tik ātri, kā gribētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!