Foto: Salaspils novada dome
Salaspilī 3. decembrī, ko visā pasaulē atzīmē kā starptautisko personu ar invaliditāti dienu, svinīgi atklāta trenažieru zāle cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un senioriem.

"Šāda trenažieru zāle ir ļoti specifiska, tāpēc varam lepoties, ka Salaspils ir vienīgais novads Latvijā, kurā nu ir sava zāle senioriem un personām ar īpašām vajadzībām," stāsta domes priekšsēdētāja vietniece sporta un sociālajos jautājumos Malda Caune.

Salaspilī sporta pakalpojumu klāsts ir ļoti plašs, kas dod iespēju trenēties praktiski visos populārākajos sporta veidos. Tāpat fizisko formu var uzturēt gan trenažieru zālē, gan pie sertificētajiem treneriem, kas nodarbības vada Sporta namā. Šobrīd piedāvājums ir pielielināts, ierīkojot speciāli pielāgotu trenažieru zāli cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Foto: Salaspils novada dome
Sporta namā jau pirms tam notika speciāli senioriem piemērotas nodarbības, taču personām ar īpašām vajadzībām līdz šim nebija iespēju kvalitatīvi trenēties. Salaspilī ir ļoti aktīvas gan pieaugušo, gan bērnu ar invaliditāti biedrības, un to biedri regulāri apmeklē lielo sporta zāli, tādēļ arī radusies ideja par kvalitatīvāka pakalpojuma nodrošināšanu. Salaspils invalīdu biedrības vadītāja Daina Bože aktīvi piedalījās plānošanas procesā, konsultēja, kā arī izmēģināja visas piebrauktuves, secinot, ka tās ir ļoti labi piemērotas cilvēkiem ratiņkrēslā. Ar padomiem palīdzēja arī biedrības "Apeirons" pārstāvji.

Nule kā izremontētās sporta zāles sienas ir noklātas ar spoguļiem, zālē ir speciāli pielāgota duša, ģērbtuve un tualete personām ar īpašām vajadzībām. Ir uzstādīts arī augstas kvalitātes amortizējošais segums. Kopā zālē ir desmit dažādi trenažieri – skrejceļš, velotrenažieris, eliptiskais trenažieris, kā arī trenažieri rokām, vēderpresei un citi. Ir arī speciāli cilvēkiem ar īpašām vajadzībām pielāgots daudzfunkcionālais trenažieris.

Foto: Salaspils novada dome
Trenažieri ir ar novirzāmiem un nobīdāmiem rokturiem, lai tiem ērti varētu piekļūt cilvēki ratiņkrēslā. Tiem ir arī starptautiski atzīts marķējums IFI, kas apliecina to piemērotību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un senioriem. Zāles apmeklētājus konsultēs sertificēts treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!