Foto: F64
Ceturtdien, 3. decembrī, piedaloties veselības ministram Guntim Belēvičam, svinīgā pasākumā Lielajā ģildē tika pasniegtas šā gada "Ārstniecības iestāžu kvalitātes balvas". Tās saņēma Jūrmalas, Vidzemes un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, kā arī SIA "Veselības centrs 4".

Kvalitātes balvu nominācijā "Ķirurģiskā profila nodaļa" saņēma Vidzemes slimnīcas Traumatoloģijas nodaļa. Savukārt balvu nominācijā "Dzemdību nodaļa" saņēma Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa, bet nominācijā "Onkoloģiskā profila nodaļa" kvalitātes balvu saņēma Austrumu slimnīcas Terapeitiskās radioloģijas un medicīnas fizikas klīnikas kodolmedicīnas klīniskā daļa. Savukārt nominācijā "Veselības centrs" balvu saņēma "Veselības centra 4" Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnika.

Kvalitātes balvas konkursu jau trešo gadu rīko Latvijas Veselības ekonomikas asociācija (LVEA) un Latvijas Kvalitātes biedrība, un šogad to atbalsta arī Veselības ministrija. Balvas mērķis ir veicināt nevainojamu un drošu pacientu aprūpi, ārstniecības pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti.

Kvalitātes balva ir atzinība par iniciatīvu pilnveidot ārstniecības iestādes sniegumu un prasmi uzlabot savas darbības rādītājus. Katras iestādes darbība tika vērtēta piecās jomās: vadības procesi un atbildība, darbinieku kompetence, pacientiem un darbiniekiem droša vide, pacientu klīniskā aprūpe, kvalitātes un drošības pilnveide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!