Foto: Shutterstock
Laikapstākļi ir kļuvuši drēgnāki, tādēļ ir pēdējais laiks uzzināt dažas viltības, kā neļaut aukstumam palīst aiz apkakles un likt drebināties. Lūk, vienkāršs, ātrs un efektīvs paņēmiens, kā sasildīt nosalušas kājas dažās minūtēs, pat ja tās šķiet teju ledusaukstas!

Viss, kas tev nepieciešams, ir sezama eļļa un pāris vilnas zeķu. Tikai labāk neizmanto tumšo sezama eļļu, jo tai piemīt specifiska smaka.

Ātrā kāju sasildīšanas metode ir gaužām vienkārša: paņem rokā mazliet eļļas un rūpīgi iemasē to pēdā, potītē, papēdī un pārējās kājas zonās. Neatstāj bez ievērības ne milimetru ādas! Katrai kājai velti četras līdz piecas minūtes, lai apļveida kustībām rūpīgi ieberzētu ādā sezama eļļu. Pēc tam uzvelc zeķes, un jutīsi, kā kājas kļuvušas siltas.

Šis paņēmiens ir tik iedarbīgs ļoti vienkārša iemesla dēļ – sezama eļļa ir viena no bagātīgākajām ar barojošām vielām, kas ātri iesūcas ādā, radot sildošu efektu. Protams, kājas sasilda arī masāža, ko veic, ieberzējot eļļu.

Šī ir ļoti efektīva metode nosalušu kāju sasildīšanai, taču, protams, tā nebūs glābiņš apsaldējumu gadījumā. Ja gūts apsaldējums, cietušās ķermeņa daļas āda kļūst bāla, ir iespējamas sāpes, kas, audiem sasalstot un apsaldējumam kļūstot dziļākam, ātri samazinās. Kad apsaldējuma vieta tiek sasildīta, tajā jūtamas stipras sāpes, pietūkums un var veidoties pūšļi. Šādā gadījumā pēc iespējas ātrāk jāmeklē ārsta palīdzība, un kājas ne masēt, ne berzēt nedrīkst. Vairāk par rīcību apsaldējumu gadījumā lasi šeit.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Delfi.ru un Nmpd.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!