Foto: Publicitātes attēls
Ar akciju "Ar velo uz darbu" piektdien, 16. septembrī, Latvijā tiks atklāta Eiropas Mobilitātes nedēļa. Tās laikā – no 16. līdz 22. septembrim – 46 Eiropas un pasaules valstīs norisināsies vairāk nekā 1500 dažādi pasākumi, kuros iedzīvotāji tiks mudināti izvēlēties veselībai un videi draudzīgākus pārvietošanās veidus.

"Ar velo uz darbu" dienā ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts doties ikdienas gaitās ar velosipēdu. Rīgas velobraucēji 16. septembra rītā tiek aicināti pulcēties pie Brīvības pieminekļa, kur no pulksten 7.30 līdz 9.30 visi riteņbraucēji tiks lutināti ar karstu kafiju no "Coffee Tower" un našķiem.

Ikvienam divriteņa īpašniekam būs iespēja veikt bezmaksas tehnisko apkopi. Akcijas laikā darbosies velosipēdu reģistrācijas punkts, ko nodrošinās Ceļu satiksmes drošības direkcija. Rīdziniekus sveiks un uzmundrinās TV un radio personība, gudrā pilsētniece Ketija Šēnberga.

Foto: Publicitātes attēls

Akcijas ietvaros paredzēti pasākumi arī Latvijas novados. Ikšķiles novada pašvaldības darbinieki dosies kopīgā velobraucienā, kā arī pie novada skolām darbosies divriteņu apkopes stacijas. Valmierā pašvaldības darbinieki kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem pārbaudīs velosipēdu stāvokli un tā atbilstību dalībai satiksmē. Savukārt Ādažos 16. septembrī no pulksten 7 līdz 10 tiks sveikti visi riteņbraucēji, kas pārvietosies pa veloceliņu.

"Ar velo uz darbu" diena tiek īstenota Eiropas Komisijas iniciētās kampaņas "Gudrais pilsētnieks/Eiropas Mobilitātes nedēļa" gaitā sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), Rīgas Domes Satiksmes departamentu un Latvijas Riteņbraucēju apvienību.

Foto: Publicitātes attēli

Eiropas Mobilitātes nedēļas kampaņa aicina cilvēkus izmēģināt dažādus videi un veselībai draudzīgākus pārvietošanās veidus – izvērtēt, kāds pārvietošanās veids katrā situācijā ir visērtākais, vienlaikus risinot vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – samazināt satiksmes sastrēgumus pilsētās, mazināt atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu un uzlabot eiropiešu veselības stāvokli.

Vairāk informācijas "Facebook" lapā "GudraisPilsetnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!