Foto: LETA
Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze" jau vairākus gadus sniedz atbalstu Madonas slīmnīcai. Šogad fonds tās dzemdību nodaļai dāvinājis ultrasonogrāfu ar ehokardiogrāfijas un asinsvadu izmeklējumu programmnodrošinājumu. Iekārta ir ļoti ērta lietošanai, un tā būtiski uzlabos speciālistu darbu, ļaujot daudz efektīvāk veikt nepieciešamos izmeklējumus, precīzi noteikt diagnozi un savlaicīgi sākt nepieciešamo ārstēšanu, informēja labdarības fonda pārstāve Inese Dābola.

Pēdējos gados Madonas slimnīcas dzemdību nodaļā vidēji ir ap 500 dzemdībām gadā. Slimnīca sniedz ārstniecības pakalpojumus arī Gulbenes, Jaunpiebalgas un Balvu iedzīvotājiem, kas izvēlas ārstēties tieši pie Madonas slimnīcas ārstiem to lielās pieredzes dēļ. 2007. gada Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa ir saņēmusi īpašu nomināciju "Mazulim draudzīga slimnīca".

Foto: LETA
Šogad Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze" slimnīcai dāvina jaunu ultrasonogrāfu EPIQ5, kam ir augstas izšķirtspējas sistēma, kas paredzēta izmantošanai vispārīgas attēlveidošanas, invazīvās radioloģijas, kardioloģijas, asinsvadu sistēmas izpētes, dzemdniecības un ginekoloģiskās procedūrās un analīzēs.

"Viens no fonda mērķiem ir sniegt atbalstu mātes un bērna veselības nodrošināšanas jomā. Laikus un profesionāli noteikta diagnoze ir viens no galvenajiem kritērijiem veiksmīgas ārstēšanas uzsākšanai. Tāpēc mēs vēlamies nodrošināt Madonas slimnīcā pieeju mūsdienīgām tehnoloģijām visiem pacientiem," komentē Pēteris Avens, labdarības fonda "Paaudze" dibinātājs.

Foto: LETA
"Medicīnā ir ļoti svarīgi neko nepalaist garām un pamanīt visas izmaiņas gan grūtniecības laikā, gan dzemdību laikā, gan pēcdzemdību periodā. Esam gandarīti, ka, pateicoties Pētera Avena labdarības fonda ilggadējam atbalstam, varam slimnīcā veidot drošu un mūsdienīgu vidi, piedāvājot labāko nepieciešamo aprūpi. Slimnīcas ārstu un darbinieku vārdā sakām paldies par šo atbalstu. Paldies par drošības sajūtu un cerībām, ko dāvājat tiem daudzajiem pacientiem, kuri saņem veselības aprūpes pakalpojumus Madonas slimnīcā," skaidro Artis Stuburs, Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!