Pagājušās sezonas Latvijas čempione "VEF Rīga" svētdien izbraukumā "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla otrajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas finālā.

"VEF Rīga" viesos ar 86:64 (20:14, 22:16, 21:17) pārspēja "Liepāju" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0.

Pirmajās divās ceturtdaļās rīdzinieki iekrāja +12, kas, atgriežoties laukumā pēc puslaika pārtraukuma, drīz vien pieauga līdz 20 punktu pārsvaram, viesiem nosargājot pārliecinošu uzvaru līdz finālsvilpei.

Uzvarētāju rindās Šons Paipss izcēlās ar 27 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet 16 punktus pievienoja Roberts Blūms.

Starp liepājniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Kristaps Ķilps, kamēr Klāvs Dubults iekrāja desmit punktus un 12 bumbas zem groziem.

Pirmajā spēlē Rīgā ar 77:56 uzvarēja mājinieki, sērijā līdz trīs uzvarām panākot 1-0.

1.maijā abas komandas atgriezīsies Rīgā, bet, ja sērijā būs nepieciešamas vairāk par trīs cīņām, 3.maijā atkal spēle paredzēta Liepājā un 5.maijā - Rīgā.

"VEF Rīga" basketbolisti "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru ar 24 uzvarām 30 spēlēs noslēdza trešajā vietā, ceturtdaļfinālā ar 2-0 apspēlēja "Rīgas Zeļļus", bet pusfinālā ar 0-2 zaudēja "Prometey". Savukārt cīņā par apvienotās līgas bronzu rīdzinieki ar 84:76 pārspēja "Ventspili".

Tikmēr "Liepāja" LIBL regulārajā čempionātā iekrāja bilanci 11-19 un ierindojās 11.pozīcijā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Šosezon abas komandas tikušās divas reizes, abās pie uzvaras tiekot "vefiešiem" (85:78 un 86:76).

Kamēr "VEF Rīga" cīņā par Latvijas čempiontitulu iesaistās no pusfināla, liepājnieki ceturtdaļfinālā ar 3-2 pārspēja "Ogri", izšķirošajā mačā uzvaru izcīnot tikai papildlaikā.

Otrā pusfinālā "Rīgas Zeļļi" ar 1-0 ir priekšā "Ventspilij".

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!