Foto: Shutterstock
Sadarbojoties ar pašvaldībām, Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs kampaņas ietvaros izveidos veselības maršrutus Ogrē, Jūrmalā, Tukumā, Varakļānos un Cēsīs, lai veicinātu iedzīvotāju fizisko veselību, apvienojot patīkamo ar lietderīgo – pastaigu brīvā dabā un fiziskās aktivitātes, informēja Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Vidēji 2,5 kilometrus garajos maršrutos tiks izvietoti informatīvi plakāti ar vingrojumiem veselības veicināšanai dažādām vecuma grupām, kurus izstrādājis fizioterapeits. Kampaņas nosaukums ir "Aktīva ik diena!", bet sauklis - "Tu esi radīts kustībai!".

Kampaņas laikā paredzēts sniegt praktiskus padomus, kā ikdienu padarīt fiziski aktīvāku, iekļaujot vecumam un dzīvesveidam piemērotas fiziskās aktivitātes, kuras neprasa lielus finansiālus ieguldījumus.

Lai nodrošinātu iedzīvotājus ar informāciju par fiziskajām aktivitātēm, vingrojumiem, kā arī citu noderīgu informāciju, tiks izveidota arī jauna interneta vietne Aktivadiena.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!