Foto: Publicitātes foto
Mūsdienu siltumnīcas no padomju laikā ražotajām atšķiras ar krietni pievilcīgāku vizuālo izskatu un tehnoloģiski attīstītākiem risinājumiem, stāsta veikalu tīkla "K-rauta" projektu vadītājs Viesturs Praulītis. Siltumnīcām tagad pieejama izturīga armētā plēve zaļā krāsā vai polikarbonāta siltumnīcas, kas iekļaujas apkārtējā vidē un kalpo daudz ilgāk. Ierasts, ka plēve siltumnīcai jāmaina ik gadu, bet mūsdienu risinājumi ļauj tai kalpot arī vairākas sezonas.

Agrāko stikla siltumnīcu vietā, kurām ziemā no sniega smaguma bieži vien ielūza jumts, nu pieejamas polikarbonāta siltumnīcas. Dārzkopji augstu novērtē to, ka vairs ik gadu nav jāpārstiklo ieplēstās stikla daļas, jo materiāls ir elastīgāks pret triecieniem. Augi polikarbonāta seguma siltumnīcās jūtas komfortabli, jo mazināta saules intensitātes caurlaidība. Tomēr šis faktors var būt arī mīnuss, ja aktīvās dārzkopības sezonas sākumā un beigās saule nav tik spoža.

Populāri ir izvēlēties dārzā iekārtot divas siltumnīcas - vienā audzējot puķes un zaļumus vai garšvielas, bet otrā dārzeņus. Aizvien vairāk tiek novērtēts tas, ka siltumnīcā pašu audzēti zaļumi un dārzeņi būs gan ekoloģiski tīri produkti visai ģimenei, gan iespēja bērniem redzēt, kā no maza stādiņa kopjot izaug liels augs. Turklāt izaudzētais pilnīgi svaigs ir pieejams jebkurā laikā, saimnieks pats zina, kā tomātu vai gurķi audzējis, ar ko mēslojis u.tml.

Raksturīgi, ka gatavās siltumnīcas izvēlas ne tikai piepilsētas dārzos, bet arī daudzajos dārzkopības biedrību mazdārziņos, kā arī lauku sētās.

Aizvien populārāk ir piedāvāt pilnu servisu, tā, piemēram, "K-rauta" piedāvā iegādāto siltumnīcu piegādāt un uzstādīt, kopējās izmaksas par siltumnīcas iegādi un darbu ir nedaudz virs 100 latiem. Plēves siltumnīcas pieejamas līdz pat 18m2 platībā, bet polikarbonāta siltumnīcas līdz 7,5m2 platībā. Gan iegādātajām siltumnīcām, gan uzstādīšanas pakalpojumiem ir divu gadu garantija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!