Foto: stock.xchng
Kā likums, par izlietnes sifona tīrīšanu mēs atceramies tikai tad, kad jau ir par vēlu - caurules ir aizdambējušās, ūdens no izlietnes nevar aizplūst. Cits gadījums - kad izlietnē iekritis vērtīgs nieciņš, piemēram, auskars vai skrūvīte. Šajās reizēs neiztikt bez cauruļu izjaukšanas un sifona noņemšanas.

Pirms ķerties pie sifona noņemšanas, jāsagatavo ietilpīgs trauks - bļoda vai spainis, kurā tecēt caurulēs esošajam ūdenim.

Atvieno sifona centrālo daļu, atskrūvējot stiprinājuma uzgriežņus, ja nepieciešams, izmanto stellatslēgu. Noņem sifonu, ļaujot ūdenim satecēt spainī. Sifonu noskalo tekošā ūdenī un mazgā, pievienojot nedaudz tīrīšanas līdzekļa. Lai process noritētu efektīvāk, talkā var ņemt visparastāko pudeļu birsti - asie sariņi iztīrīs it visu, arī grūti aizsniedzamās virsmas.

Kad sifons ir iztīrīts, tas jāpiestiprina atpakaļ zem izlietnes. Aizskrūvēšanai var izmantot to pašu stellatslēgu, tomēr jācenšas pārāk stingri nepievilkt, jo, pirmkārt, tas nav nepieciešams, otrkārt, nākamreiz, kad sifons atkal būs jānoskrūvē, pārāk spēcīga aizgriešana var apgrūtināt konstrukcijas izjaukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!