Foto: PantherMedia/Scanpix
Pat ja remontus jums veic specializēta būvnieku brigāde un ikdienā ar galdniecības darbiem neaizraujaties, ir instrumenti, kuriem mājās jābūt vienmēr. Nav obligāti jāiegādājas profesionālo instrumentu komplekts, kas ir dārgi un nepraktiski. Ikdienas darbiņiem nepieciešamo džentlmeņa komplektu katra mājsaimniece var sakomplektēt pati.

Mērlente ar fiksatoru, kas neaizstās šūšanā izmantojamo mērlenti, kas saliecas un ar kuru nav iespējams izmērīt attālumus, līdz kuriem nevar aizstiepties ar roku. Biežāk lietotās mērlentes ir 3,5 un 7,5 metrus garas.

Āmurs. Bez āmura naglu sienā neiedzīt. Pievērsiet uzmanību tam, lai āmura kāts tieši jūsu rokā iegultu ērti un parocīgi. Paņemiet instrumentu un sajūtiet, vai ir ērti. Ja mājoklī ir betona sienas, arī kārtīgs āmurs naglu sienā iedzīt nepalīdzēs. Nāksies aicināt meistaru, kas vispirms caurumu izurbs, tad ieliks koka tapiņu vai dībeli, un tikai tad - iedzīs naglu.

Knaibles. Universālas knaibles ir neaizstājams instruments, ar kuru kaut ko var saķert un izraut, piemēram, izlīdušu naglu. Vai arī saspiest, piemēram, ķēdītes posmu. Knaibles noderēs arī tad, ja ir jāiedzen sienā nagla (lai netrāpītu pa pirkstiem).

Skrūvgriezis. Obligātais minimums ir vismaz divu veidu skrūvgrieži - plakaniskais un krusteniskais. Bet vēl labāk, ja ir dažādu izmēru un abu veidu skrūvgrieži.

Špakteļlāpstiņa, ar kuras palīdzību aizpildīt sienu šķirbas un caurumus ar ģipša vai citu špakteļmasu. Špakteļlāpstiņa noder, tīrot veco krāsu no mēbelēm, ja esat nolēmusi atjaunot vecos galdus vai krēslus.

Universāla atslēga, ar kuru var uzskrūvēt vai noņemt dažāda izmēra uzgriežņus. Noder, ja jāsaliek kāda mēbele.

Izolācijas lenta,
kas nepieciešama, ja elektroierīces vads sācis deformēties, kust vai vispār izskatās nedroši. Pēc tam jāsauc elektriķis vai jānes ierīce pie meistara. Izolācijas lenta ir pirmā palīdzība, lai ierīce nebūtu bīstama lietošanā.

Saimniecībā noderēs arī dažāda izmēra naglas un uzgriežņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!