Foto: Shutterstock
Nepatīkama aina aiz loga spēj sabojāt atmosfēru pat visizsmalcinātākajā interjerā, īpaši - diennakts gaišajā laikā.

Aiz loga redzamais netīrais pagalms, neglītas daudzdzīvokļu ēkas vai atkritumu urnas noteikti nav tas jaukākais skats, ko ikdienā redzēt. Nereti dzīvojamos rajonos ēkas tiek būvētas pārāk tuvu un no dzīvokļu logiem pat negribot sanāk skatīties pretējās mājas kaimiņu dzīvokļos, tādēļ daudzi mēģina slēpties aiz bieziem un smagiem aizkariem, kas ne tikai glābj no ziņkārīgiem skatieniem, bet arī ierobežo saules gaismu mājoklī, radot krēslainu un padrūmu noskaņu.

Ne pārāk patīkamā situācija ir diezgan plaši izplatīta. Ne visi var atļauties iegādāties privātmājas gleznaina lauka vidū vai ezera krastā, turklāt ne vienmēr mums ir iespēja izvēlēties skatu aiz loga, jo īpaši, dzīvojot pilsētā. Šī iemesla dēļ gan nevajadzētu izmist un plēst matus, jo, kā zināms, gandrīz no jebkura defekta iespējams radīt efektu, atrisinot problēmu. Piedāvājam sešas iedarbīgas metodes, ar kuru palīdzību iespējams pārvērst pa logu redzamo ainavu, vienlaicīgi uzlabojot mājokļa noskaņu un slēpjot savu privāto telpu no ziņkārīgu kaimiņu skatieniem.

Apstādījumi

Foto: Shutterstock

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā uzlabot skatu aiz loga, ir dzīvie augi. Privātmāju īpašniekiem ainavu arhitekti iesaka stādīt ātraudzīgus dzīvžogus vai izmantot vīteņaugu priekšrocības, savukārt, ja dzīvo daudzdzīvokļu namā, ierīko puķu kastes uz palodzēm, vasarā ziedi krāšņi sakuplos un skatu uz dzīvi krietni uzlabos.

Aizslietnis vai karnīze


Atšķirībā no dzīvajiem augiem, aizslietnim vai nolaižamai karnīzei nav nepieciešama regulāra kopšana. Noformējot vienu logu ar auduma priekškaru, var ne vien noslēpties no ziņkārīgiem acu skatiemiem, bet arī efektīvi papildināt interjeru ar košu akcentu.

Aci piesaistošas dekorācijas


Ja sēta atrodas vien dažu soļu attālumā no mājas, pie tās var izveidot dekoratīvu augu un skulptūru kompozīciju. Attēlā - uzmanību no ne pārāk pievilcīgās sētas novērš interesantā vizuālā instalācija.

Vieglas žalūzijas


Vieglas žalūzijas no dabiskiem materiāliem veiksmīgi maskē skatu aiz loga, vienlaicīgi ļaujot telpā iekļūt dienas gaismai.

Matēts stikls, augi un citas dekorācijas


Interesantu efektu telpā var panākt, izmantojot matētu stiklu.

Ļaujot vaļu fantāzijai un prasmīgām rokām (vai atverot naudas maciņu), jebkuru trūkumu var ne vien nomaskēt, bet arī pārvērst par priekšrocību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!