Apaļam galdam ir sava maģija – tas it kā izstaro mīlestību un spēj vienot cilvēkus, jo šķiet, ka vari sajust blakussēdētāju daudz tuvāk, nekā sēžot pie parasta galda. Bēda tikai, ka veikalos ir visai maza apaļo galdautu izvēle, bet tas ir trūkums, kas viegli labojams pašu spēkiem.

Iedvesmojoties no bloga tenkurnamai.lt veidotājas Sigitas, uzzini, kā pavisam vienkārši vari pagatavot glītu, apaļu galdautu, lai radītu cienīgu ietērpu savam galdam.

Nepieciešamās lietas

Neirstošs audums

Šķēres

Zīmulis

Aukliņa

Spraužamadatiņas

Darba gaita

Izmēri galda diametru, tad varēsi viegli pierēķināt vēlamo galdauta malas garumu. Piemēram, ja galda diametrs ir 1 metrs, tad tev būs nepieciešams 1,50 x 1,50 m liels auduma gabals.

Rūpīgi pārloki audumu uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm. 

Vienu aukliņas galu apsien ap zīmuli. Zīmuli turi vertikāli, piespiežot auduma ārējai (vaļējai) malai, nostiep aukliņu gar auduma malu un ar spraužamadatu nostiprini auklas tālāko galu auduma malas otrā galā (auduma gabala centrā).

Nostiep auklu un, pieturot audumu, gluži kā ar cirkuli, novelc liektu līniju gar auduma malu. Nofiksē maliņu gar līniju ar spraužamadatām un, sekojot iezīmētajai līnijai, rūpīgi nogriez lieko auduma malu ar šķērēm.

Tavs jaunais galdauts ir gatavs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!