Foto: Shutterstock
Iecienītā vaniļas mērce - garda piedeva saldajiem ēdieniem.

::recepte::

Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļas cukuru saputo. Pa daļām, nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu. Dažās karotēs piena izšķīdini cieti un pievieno masai.

Pēc tam trauku ar šķidrumu liek ūdens peldē un karsē, nepārtraukti maisot, līdz mērce sāk biezēt.

5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 lpiens2 gab.olu dzeltenumi70 gcukurs2 ĒKvaniļas cukurs2 TKkukurūzas vai kartupeļu ciete

Sagatavošana

1

Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļas cukuru saputo. Pa daļām, nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu. Dažās karotēs piena izšķīdini cieti un pievieno masai.

2

Pēc tam trauku ar šķidrumu liek ūdens peldē un karsē, nepārtraukti maisot, līdz mērce sāk biezēt.

Vaniļas mērci pasniedz atdzesētu pie saldiem ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!