Foto: Shutterstock

Kurš gan nav saskāries ar domām – šajā nedēļas nogalē noteikti izrevidēšu skapi vai atvaļinājumā beidzot sakārtošu žurnālu kaudzes. Un, lai arī cik cēlas bijušas šīs domas, tās itin ātri aizmirsušās un tā arī iecerētais nav ticis paveikts. Portāls realsimple.com izveidojis apkopojumu par tiem mājas darbiem, ko mēs atliekam visbiežāk. Varbūt to ieplānot šīs nedēļas tumšajiem vakariem?

Kārtīgs skapis

Ja tavs skapis nav pietiekami liels un tas katras jaunās sezonas sākumā tiek pārkārtots, atbilstoši laikapstākļiem, tad tas tiek pietiekami bieži aprūpēts, taču tiem, kam skapī glabājas visu sezonu apģērbi, ar kārtības uzturēšanu varētu klāties grūtāk. Kad esi nolēmis pievērsties skapja revidēšanai, sāc ar pilnīgu tā satura izkrāmēšanu. Skapja kārtošanai ir jēga tikai tad, ja ir rezultāts, un viss izkrāmētais netiek tādā pat apjomā sakārtots atpakaļ. 

Rūpīgi izvērtē skapja satura nepieciešamību. Ja skapī glabājas apģērbs, kas nav ticis izmantots vismaz gadu vai pat vairāk, ir laiks no tā atbrīvoties. Nav jēgas aizpildīt skapi ar lietām un mantām, kas netiek ilgstoši izmantotas, tāpēc neesi žēlīgs un atbrīvojies no visa, kas nav kādu laiku ticis izmantots.

Pirms liec vajadzīgo atpakaļ skapī, kārtīgi pārdomā, kur un kas tiks glabāts, lai viss būtu praktiski un parocīgi. Kreklus liec vienā plauktā, bikses otrā, apakšveļu grozā un visas kleitas karini uz pakaramajiem. Ievēro sev ērtāko taktiku, liekot drēbes secībā pēc krāsām, vai arī pēc komplektiem. Būs daudz vieglāk uzturēt kārtību gan skapī, gan galvā, ja skaidri zināsi, kur kas glabāsies, un nebūs viss haotiski jāņem ārā, lai atrastu vienu lakatiņu. 

Nesašķirotas fotogrāfijas

Katrā mājoklī noteikti ir kāda atvilktne, plaukts vai kaste, kur glabājas senākas un jaunākas fotogrāfijas ar skaisti iemūžinātiem mirkļiem. Taču vēl skaistāk būtu, ja visas šīs fotogrāfijas būtu sašķirotas un sakārtotas, nevis haotiski saliktas vienā vietā, vismaz tā mēs katrs klusībā pie sevis esam iecerējuši. Nepavisam negribētos kādu atturēt no šī laikietilpīgā kārtošanas darba, jo rezultāts noteikti būs bijis tā vērts, turklāt, šī nodarbe atsauks atmiņā daudz jauku un patīkamu mirkļu, kas noteikti būs bijuši piemirsti. 

Pirms ķeries klāt fotogrāfiju šķirošanai, sagatavo albumus, kuros sakārtot bildes, jo bez tiem nav jēga ķerties pie neizdarītā darba. Centies fotogrāfijas sakārtot tā, lai tās būtu ne tikai ērti pārskatāmas, bet atspoguļotie mirkļi būtu loģiskā secībā. Noteikti nav vērts likt fotogrāfijas albumā, ja vienā lapā ir bērnības bildes, un nākamajā jau nesenais ārzemju ceļojums.

Pēc šī paveiktā darba noteikti jutīsies gandarīts, un tās sajūtas dēļ, ir vērts no paveikt.

Iepirkumu saraksts

Virtuves mazā noliktava

Katrā virtuvē ir kāda atvilktne vai plaukts, kurā glabājas viss kaut kas, un tanī pat laikā - nekas. Lai arī cik nepievilcīgi tas izskatītos, ir tomēr jābūt atvēlētai vietai sērkociņu kastītēm, šķērēm, gumijas cimdiem, pildspalvām, piezīmju lapiņām, pārtikas diegiem un citiem sīkumiem, kas rada manāmu nekārtību. Kad esi nolēmis pievērsties mazās virtuves noliktavas kārtības ieviešanā, sāc ar visu priekšmetu izlikšanu ārpus tās. Šķiro, izvērtē un pārbaudi, kas no tā visa ir nepieciešams, no kā ir laiks atvadīties, un kurus priekšmetus aizstāt ar jauniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!