Foto: Shutterstock
Īpaši ziemas sezonā virsjakām un adītiem apģērbiem pieķeras pūkas, mati un citi gruži, kurus tik viegli noņemt nost ar izpurināšanu nemaz nevar. Kas ir labākie paņēmieni?

Visērtākais un praktiskākais risinājums ir, izmantot pūku noņēmēju, ko iespējams iegādāties lielākajā daļā veikalu. Ar to ir ne tikai ērti noņemt pūkas, bet arī kopt pašu rīku, un tas ilgi kalpos. Kad lipīgā puse ir noklāta ar gružiem, noplēs to slāni un turpini tīrīt apģērbu ar lipīgo pusi. Šo rīku var arī ērti paņemt līdzi, un dodoties ceļojumā vai komandējumā, nebūs jāuztraucas par pūkainu apģērbu. 

Ja mājās pa rokai nav pūku noņēmējs, bet ir nepieciešams atbrīvoties no pielipušajiem gružiem uz apģērba, vari ņemt talkā parasto līmlenti. Aptin to ap roku ar lipīgo pusi uz augšu vairākas reizes apkārt, un tad ar rokas kustībām piespied pie apģērba, lai noņemtu pūkas. Pēc tam apgriez rokas otru pusi un noņem pūkas ar otru lipīgo pusi.

Dažkārt ar lipīgiem noņēmējiem nepietiek, lai atbrīvotos no saveltiem auduma gabaliņiem, tam nepieciešams kas efektīvāks. Tādos gadījumos var izmantot speciālas birstītes un ķemmes, bet ja šādi rīki nav pa rokai, var izmantot pumeku. Tā kā tas ir porains, tas ļoti labi aizķers pat cieši pieķērušos gružus, tāpēc ir vērts pamēģināt šo veidu, pirms atmet ar roku un velc apģērbu tādu, kāds tas ir.

Drosmīgākie eksperimentētāji var mēģināt apģērbu atbrīvot no pūkām arī ar žileti, bet tādā gadījumā tai ir jābūt ar vienu asmeni. Prātīgi un lēni darbojoties, arī ar žileti var ļoti labi noņemt dažādus gružus, taču, pirmajā reizē būs jāpierod pie šī procesa, lai nesabojātu apģērbu.

Video pamācība, kur apkopoti visi iepriekš minētie paņēmieni:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!