Foto: Shutterstock

Dažkārt grieztie ziedi mājās ir vairāk par pašām vāzēm, vai arī esošās ir nepiemērotas ziedu izkārtošanai. Tas nebūt nenozīmē, ka ziediem nav lemts tikt izkārtotiem, ko apstiprina radošu lietu izveides portāls somethingturquoise.com ar neparastu ideju, kā šādu situāciju vērst par labu.

Patiesībā šī ideja noderēs ne tikai tad, ja nav piemērotas vāzes. Ja vēlies izveidot ziedu kompozīciju, vari izmantot jebkuru bļodu vai seklāku trauku un ar pāris viltīgiem knifiem rast iespēju izkārtot dažāda izmēra ziedus.

Something Turquoise

Viss, kas nepieciešams trauka papildināšanai, ir caurspīdīga līmlente jeb skočs un šķēres. Salīmē skoča strēmeles traukam pāri divos virzienos, lai izveidojas rūtiņas. Nelīmē strēmeles pārāk tuvu vienu otrai vai arī pārāk tālu, lai ziedi var tikt izkārtoti caurumos. Ņem vērā ziedu kātu garumu, lai papildinot trauku ar ūdeni, tie būtu pietiekami dziļi ūdenī.

Something Turquoise

Tad, kad skoča strēmeles ir salīmētas, izveidotajās starpās pēc saviem ieskatiem izkārto ziedus. Šādā veidā var veidot dažādas kompozīcijas, kas atgādinās pušķi, tikai šādi tas ir daudzkārt vienkāršāk.

Šo pašu ideju var pielāgot arī glāzēm un augstām vāzēm, kad ir vēlēšanās ziedus izkārtot vienmērīgāk un kuplāk.

Something Turquoise

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!