Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja arī tavā praktisko padomu vācelītē trūkst ierosinājumu, kā panākt ilgstošu kārtību un tīrību vannasistabā, aizlienē portāla goodhousekeeping.com apkopotos padomus.

Gaisa mitrums telpā

Nekas tā nespēj veicināt pelējumu kā mitrums, tāpēc pēc katra vannas vai dušas apmeklējuma jācenšas atstāt pēc iespējas sausāku telpu, ieskaitot virsmu vannā vai dušā. Ja ir iespēja, ieslēdz pastiprinātu ventilāciju vai atver logu, kamēr mazgājies, tad mitruma līmenis būs ievērojami mazāks un pelējumam būs mazākas iespējas parādīties. Lai arī ierasts pēc mazgāšanās izskalot vannas vai dušas kabīnes virsmu, atstātais mitrums tam noteikti nenāk par labu, tāpēc vislabāk to papildināt ar kādu līdzekli, kas novērš radušās baktērijas, tas var būt arī pašu sajaukts ūdens ar etiķi.

Ziepju paliekas uz izlietnes virsmas

Nekas tā nespēj sabojāt izlietnes vizuālo pievilcību, kā brūnās ziepju paliekas zem trauka vai apkārt tam. Diemžēl no tā ir teju neiespējami izvairīties, ja tiek izmantots ziepju gabals, tāpēc vislabāk tomēr izvēlēties šķidrās ziepes ar dozatoru, novēršot nepatīkamo traipu un arī smakas rašanos.

Kārtība plauktos

Gluži tāpat kā mēs mēdzam laiku pa laikam veikt nelielu revīziju un kārtības ieviešanu drēbju skapī, to pašu nepieciešams attiecināt arī uz plauktiem, groziem un atvilktnēm, kas atrodas vannasistabā. Centies pēc iespējas visus kosmētikas, higiēnas līdzekļus glabāt aiz durtiņām vai groziņā, kur tie nav acu skatienam pa ceļam. Jo vairāk uz virsmas tiks izkārtotas pudelītes un trauciņi ar līdzekļiem, jo lielāka nekārtības sajūta tiks radīta. Tas pats attiecas arī uz matu veidošanas rīkiem. Atbrīvojies no līdzekļiem, kas netiek izmantoti un lieki aizņem vietu plauktos - jo mazāk mantu, jo labāk.

Dvieļu pakaramais

Bez dvieļu pakaramā ir grūti iztikt vannasistabā, un, lai līdzās uz plauktiem vai kādas virsmas nebūtu jākrāmē vairākas dvieļu kaudzes, ievies vairākus pakaramos, piemēram, pie durvīm, kur var pakarināt vairākus dvieļus.

Salvetes vienmēr pa rokai

Reizēs, kad nejauši izlijusi zobu pasta, ziepes vai kāds līdzeklis, noderēs līdzās esošās tīrīšanas salvetes ar dezinficējošu funkciju, kas ļaus atbrīvot virsmu no traipiem. Bez speciālas tīrīšanas, ar ūdens palīdzību traips noteikti netiks pilnībā notīrīts, tāpēc tīrīšanas salvetes ir laba alternatīva.

Veļas grozs

Arī bez veļas groza šajā telpā neiztikt, bet tam vajadzētu būt necaurspīdīgam un slēgtam, lai netīrās drēbes nebūtu redzamas no ārpuses un neradītu nekārtīgu iespaidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!