Foto: Shutterstock

Kuram gan nepatīk gulta kā no glancētām žurnāla lapām vai viesnīcas numuriņiem? Patiesībā tā itin nemaz nav nekāda neiespējamā misija arī pašu mājās, jo bieži vien ikdienā nepievēršam uzmanību vairākiem sīkumiem, kas tomēr rada kopskatu guļamistabā un arī gulēšanas komfortu, tāpēc iepazīsties ar portāla housebeautiful.com apkopojumu un radi SPA cienīgu atpūtas zonu arī savās mājās.

Piemērota mazgāšana

Gultas pārvalka vizuālā pievilcība ir atkarīga arī no tā, kā tas tiek mazgāts. Pārvalku vienmēr ieteicams izgriezt uz otru jeb kreiso pusi, lai raksts vai druka tik ātri neizbalētu un neizmazgātos. Tāpat jācenšas izvairīties no pārāk karsta ūdens izmantošanas mazgāšanas procesā, jo arī tas veicina pārvalka krāsu izbalēšanu.

Pedantiskā gludināšana

Vairums varbūt uzskatīs, ka gultas veļas gludināšana ir lieks darbs, jo tāpat guļot tā saburzās, bet patiesībā vizuāli gultas klājums izskatīsies daudz pievilcīgāk, ja viss tiks pēc mazgāšanas kārtīgi izgludināts. Tas attiecas gan uz pārvalku, gan palagiem un spilvenu drānām. Ja jau ir vēlēšanās iegūt midzeni gluži kā viesnīcās vai citās apbrīnas vietās, tad gludināšana noteikti ir viens no priekšnosacījumiem, kas būtu jāievēro.

Negribīgā gultas klāšana

Gulta ir jāklāj katru dienu, turklāt šis process ir pat kā rīta vingrinājums, tāpēc nevajadzētu atstāt nevīžību guļamistabā, lai katra došanās gulēt būtu kārtīgā vidē. Ja nav iespējas saklāt gultu, nav kur ielikt segas un spilvenus, tad noteikti izmanto biezu gultas pārklāju, kas noslēpj visu pārējo, tad arī var gultā atlaisties uz kādu brīdi, nelienot zem segas. Ar pārvalku saklātā gultā noteikti iederēsies vairāki dekoratīvie spilveni, kas radīs mājīguma sajūtu.

Sasienama gultas veļas stūri

Vēl kāds kārtīgas un perfekti saklātas gultas noslēpums ir saistīts ar pārvalkiem, kuriem ir iespēja piesiet stūrus, lai sega nenošļuktu, spilvens nekristu ārpus drānas un citi brīžiem kaitinoši brīži, kas saistīti ar gultas noformējumu. Ja gultas veļai ir pieejama sasienami stūri, tad noteikti jāizmanto, bet, ja nav, tad jaunas gultas veļas iegādes brīdī jāatceras par šo noderīgo papildu funkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!