Foto: Publicitātes foto
Ģimenēs un draugu kompānijās iecienītas dažādas galda spēles, kas trenē prātu un veiklību. Tagad arī četrkājainie draugi var spēlēt prātu un ķermeni attīstošas spēles. Kā tās uzlabo ķepaiņa garastāvokli un veselību?

Nu jau vairāk nekā 20 gadus pasaulē slavu gūst zviedrietes Nīnas Otosones (Nina Ottosson) radītās interaktīvās suņu rotaļlietas un spēles, kuru mērķis ir izklaidējošā un pozitīvā veidā veicināt suņu garīgās aktivitātes.

Rotaļlietām ir izstrādāts unikāls mehānisms, kas prasa garīgo un fizisko veiklību, lai dzīvnieks tiktu pie apslēptā kāruma.

Arī veterinārārsti, suņu psihologi un treneri tās iesaka, lai vingrinātu suņa prātu un ķermeni, mazinātu garlaicību, kā arī novērstu uzvedības un liekā svara problēmas. Turklāt šīs kopīgās rotaļas uzlabo saimnieka un suņa attiecības.

Šīs spēles ir piemērotas jebkuram sunim neatkarīgi no vecuma un spējām. Rotaļlietām ir izstrādāts unikāls mehānisms, kas prasa garīgo un fizisko veiklību, lai dzīvnieks tiktu pie apslēptā kāruma.

Spēlēm ir dažādas grūtības pakāpes, tāpēc tās būs piemērotas arī ne tik spēcīgiem un jauniem četrkājiem. Turklāt gandrīz visas no tām ir derīgas arī kaķiem, papagaiļiem, trušiem, seskiem, pundurcūkām un citiem dzīvniekiem.

Šīs spēles un rotaļlietas ir izgatavotas no videi draudzīgiem materiāliem - koka un plastmasas. Koks ir dabīgs un smagāks materiāls, kas piemērots suņiem, kuri ātri iekarst un ir ļoti aktīvi. Savukārt plastmasa ir krāsains un viegli kopjams materiāls. Plastmasas rotaļlietās var izmantot gan sauso, gan mitro barību. Tās vairāk piemērotas suņiem, kuri slienājas, kā arī rotaļājoties ar vairākiem suņiem vienlaikus.

Vairāk par spēļu veidiem var uzzināt rotaļlietu mājaslapā. Klātienē spēles varēs izmēģināt arī izstādē "ZooExpo 2015", kas 14. un 15. novembrī notiks Ķīpsalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!