Foto: Shutterstock

Šajā gada tumšākajā mēnesī neiztikt bez mājīgas sveču gaismas, taču reti kurš sveces izvēlas pēc tā, kāds ir skaidrojums attiecīgajai krāsai, jo visbiežāk paļaujamies un sajūtām, pieskaņojoties svētkiem, gadalaikam un noskaņojumam. Tomēr ir gana interesanti iepazīties arī ar katras krāsas skaidrojumu un to ietekmi, ko portālam Tavamaja.lv atklāja sveču studijas ''Larua'' meistare Kristīne Tīlika.

Baltas sveces, šķiet ir klasika, ko izvēlas ikviens, neatkarīgi no tā, kādi ir svētki un kam tās paredzēts izmantot. Izrādās, šīs krāsas svece simbolizē tīrību un spēku, turklāt tā spēj ietekmēt citu krāsu sveču iedarbību, kurām tā deg blakus. Baltas sveces uzskata par attīrošām, cerību modinošām, turklāt tās ieteicams izmantot jaunas enerģijas ievadīšanā dziedniecības procesā. Baltas sveces dūmi attīra telpu no negatīvas enerģijas, un, ja dūmošana ir rimusies, tad zini, ka telpa ir attīrīta.

Melnas sveces izvēlas reti kurš, tomēr velti, jo tām piemīt liels spēks, turklāt tā ir viena no spēcīgākās un aizsargājošākās ietekmes svecēm. Melnas sveces izmanto dažādos rituālos, lai atklātu noslēpumus, tāpat arī meditācijās tās var nest gaismu neziņas un neizpratnes tumsā. Melnas sveces vislabāk dedzināt kopā ar baltajām svecēm.

Sarkanas krāsas sveces, kuras visbiežāk cilvēki izvēlas Ziemassvētku laikā, ir mīlestības, veselības un apmierinātas godkāres simbols, tātad nepareizu izvēli neesam izdarījuši. Sarkanā krāsa pēc būtības ir kaisles un seksuāla spēka krāsa, taču papildus tam, sveču izvēlē tā sniegs enerģiju, atjaunos spēkus, uzlabos pašsajūtu un palīdzēs pārvarēt kritiskas situācijas, strīdus, it īpaši tad, ja tiks novietota dienvidrietumu pusē. Nevar noliegt, ka sarkanas krāsas sveces arī iedvesmo cilvēkus un rosina prāta mundrumu.

Iespējams, rozā krāsas sveces nav tā populārākā izvēle, taču arī šīm svecēm ir sava ietekme. Tās simbolizē mīlestību un panākumus, rosina apziņu tīrai un cienīgai dzīvei, turklāt paplašina panākumu horizontus, tāpēc šīs krāsas sveci nudien vajadzētu kādu reizi izvēlēties. Kā arī, rozā krāsas sveces palīdz rast piedošanu, pamodina sirdsapziņu un veicina nodomu skaidrību. Šīs krāsas sveces var arī modināt sapratni par kādas lietas vai notikuma patiesumu un veiksmi.

Oranžas krāsas sveces simbolizē prieku un radošumu, tāpēc tās ieteicams izmantot meditācijās, lai stimulētu garīgus sasniegumus. Šāda izvēle palīdzēs piesaistīt dzīvē panākumus un vajadzīgos cilvēkus, un pat priekšmetus. Ja esi gaidās par to, lai notiktu pareiza iepazīšanās, kas ietekmētu darba vai kādas citas dzīves jomu, oranžas krāsas svece to palīdzēs piesaistīt.

Dzeltenas krāsas sveces visbiežāk tiek izmantotas meditācijās, jo tā ir ar liesmas krāsu, kurā var redzēt savu vēlmju piepildījumu. Šī izvēle palīdzēs aizdzīt bailes, nomierinās dvēseli, dos siltumu, mieru un labsajūtu.

Zaļa svece simbolizē augšanas, virzības uz priekšu un attīstības procesus. Tā līdzsvaro ķermeņa un prāta enerģijas, turklāt palīdz atvērties apziņas līmeņiem, stimulē pašapziņu un sakārto dvēseles problēmas. Zaļai krāsai pēc būtības un arī sveču izvēlē piemīt atjaunojošas īpašības un tā piesaistīs pārpilnību, kā arī palīdzēs risināt finansiālas grūtības.

Zila svece ir garīgas izpausmes simbols, kas pamodinās iekšējās uztveres spējas. Šīs sveces palīdzēs dziedināt bērnus, tāpat to ierasts izmantot naudas piesaistīšanas nolūkos. Zila svece palīdzēs aizdzīt bailes, izmisumu un šaubas par kaut ko, tāpēc to ieteicams dedzināt, lai labāk izprastu sevi.

Brūna svece tiek uzskatīta par neitrālu, taču tai piemīt spēja attīstīt vērīgumu un skaidrību.

Violetas un purpura krāsas sveces simbolizē garīgumu, varenību, varu un meistarību, un tā palīdz atnest panākumus un sasniegt garīgu vēlmju enerģiju.

Pelēka svece palīdzēs rast skaidrību, tāpēc to visbiežāk izmanto ar astroloģiju saistīti cilvēki. Tai piemīt spēja palīdzēt pamodināt intuīciju, kā arī kliedēt ilūzijas un maldus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!