Foto: Shutterstock
Daudzi saimnieki savus mīluļus uzskata par pilntiesīgiem ģimenes locekļiem. Lai gan kopīgai atpūti, izpriecām un brīvā laika pavadīšanai nekas netraucē, pie viena pusdienu galda sēsties gan nedrīkst, jo ir vairāki pārtikas produkti, ko cilvēki var lietot uzturā, bet suņiem tie var būt nāvējoši. Portāls "MansDraugs" atgādina, kurus pārtikas produktus sunim noteikti nedrīkst dot.

Gan saimnieki paši pārbaudījuši, gan interneta video materiālos redzējuši gadījumus, kad ķepainis pagaršo glāzi alus un nolaiza saldējumu. Arī pastaigu laikā atrasta košļājamā gumija neko dzīvībai bīstamu nav nodarījusi, bet galvenais ir saprast, ka lielos daudzumos šie produkti ķepainim ir dzīvībai bīstami un ka, tieši tāpat kā cilvēkam, arī katram suņukam imunitāte un veselība ir citādāka.

Kas vienam nekaitē, citam var krietni pasliktināt veselības stāvokli, tāpēc labāk neriskēt un ielāgot, kuri ir tie pašu gardumi, kurus virtuvē kārtīgi jānoslēpj, lai tad, kad ķepainis ir mājās viens, pie aizliegtajiem kārumiem nebūtu iespējams tikt.

Šokolāde

Foto: Shutterstock

Diemžēl suņi, atšķirībā no vairuma kaķu, uz kārā zoba labprāt uzliks visu, kas mājās atrodams, tādēļ no ķepaiņiem gardumi jāslēpj īpaši.

Uz četrkājainajiem draugiem toksiski iedarbojas viela ar nosaukumu teobromīns. Tas ir visos šokolādes veidos, arī baltajā šokolādē. Jo tumšāka ir šokolāde, jo bīstamāka tā ir sunim, raksta "Pet360".

Šis aizliegtais gardums sunim var izraisīt:

  • vemšanu;
  • caureju;
  • krampjus.

Ja apēsts krietns daudzums tumšās šokolādes, sunim var sākties sirds aritmija un pat iestāties nāve.

Mākslīgais saldinātājs – ksilīts

Foto: Shutterstock

Vīnogas

Foto: Shutterstock

Ķiploki un sīpoli

Foto: Shutterstock

Alkohols

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!