Kad suns luncina asti, visiem saprotams, ka viņš ir priecīgs. Asti dažādi kustina un novieto arī kaķi, tomēr viņa gadījumā tas nenozīmē, ka murrātājs priecājas. Portāls Pet360 paskaidro, ko nozīmē dažādas kaķa astes pozas.

Parasti kaķim aste stāv brīvi un līgojas līdzi kustībām, bet kad tā ir sasprindzināta dažādās pozās, tiek paustas emocijas. Ko nozīmē katra kaķa astes poza?

Aste 'āķī' tiek mētāta šurpu turpu

Kaķis, kurš noliec asti zemu, sasprindzina to āķa formā un ātri mētā šurpu turpu no labās un kreiso pusi, ir agresīvs un neapmierināts.

Šāda astes kustināšana bieži novērota veterinārārsta apmeklējuma laikā, kad kaķim ir papildu stress, nepatīkamas sajūtas un izbīlis.

Ja kaķis atrodas sev patīkamā vietā, piemēram, mājās, kur nekas dzīvniekam nerada stresu vai uztraukumu, šāda astes kustināšana arī var tikt novērota, tikai kaķis būs redzami atslābinājies un astes mētāšana būs manāmi lēnāka un mierīgāka.

Aste vertikālā stāvoklī

Ja kaķa aste atrodas vertikālā stāvoklī, mincis ir rotaļīgā noskaņojumā un vēlas spēlēties. Kaķis asti var arī kustināt uz priekšu un atpakaļ, to uzskata par sava veida sasveicināšanās veidu.

Ja aste ir stāvus, bet ieliekta, tad kaķis ieņēmis aizsardzības pozīciju un nevēlas kontaktēties ar citiem.

Ja aste piekļauta un iespiesta starp kājām, kaķis ir nobijies un nejūtas droši. Ja murrātājiem, kuriem ir gara spalva, uz astes kažoks sasliets stāvus, arī tā ir zīme, ka dzīvnieks ir nobijies.

Aste apvīta citam dzīvniekam

Ja kaķis savu asti, guļot vai stāvot, apvij apkārt citam dzīvniekam, viņš izrāda patiku un pieķeršanos. Ja cilvēks draugam apliek roku, tad kaķi šādu tuvību imitē ar asti.

Izslieta aste

Ja kaķis ir uzmetis kūkumu, piekļāvis ausis un izlējis asti, viņš ir gatavs medīt, uzbrukt un aizsargāt sevi, dzīvnieks noteikti ir dusmīgs.

Šīs ir pirmais signāls, ka kaķis ir agresīvs un var iekost vai ieskrāpēt.

Kaķi ir izteiksmīgi dzīvnieki, pēc viņu pozas un astes izliekuma iespējams noteikti viņu garastāvokli un turpmākos nodomus. Bet atšķirībā no suņiem, kuri, ja luncina asti, visiem paziņo, ka ir priecīgi un laimīgi, kaķa ķermeņa valoda ir jāiepazīst, lai sapratu, ko īsti kaķis mēģina parādīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!