Foto: Shutterstock
Ja atvilktnēs sakrājušies lieki galda piederumi - dakšas, naži un karotes, katrs no savas kolekcijas, - tad nevajadzētu tos steigšus izmest, bet gan izmantot lietderīgāk. Piemēram, uzmeistarot sienas pulksteni.

Var, protams, iegādāties šos rīkus speciāli pulksteņa darināšanai, taču ideja ir lieliska, ja mājās kaut kur glabājas neizmantoti piederumi, pat tad, ja katrs no tiem ir savā krāsā un izmērā. Starp citu, ļoti interesanti izskatīsies, ja katru piederumu nokrāsosi atšķirīgā krāsā, tāpat radošu noformējumu var izveidot, ja izmantosi viena veida rīkus, piemēram, tikai tējkarotes. Tāpat var izmantot arī vienreizlietojamos piederumus, jo nokrāsoti tie izskatīsies pavisam citādāk. Bet, ja negribas nodoties eksperimentiem, var veidot sienas pulksteni pēc turpinājumā sniegtās video pamācības.

Nepieciešamie materiāli:

  • CD matrica;
  • Papīra sloksne;
  • Pildspalva;
  • Transportieris;
  • Karstā līmes pistole;
  • Pulksteņa mehānisms;
  • 12 galda piederumi (dakšas, karotes, naži pēc izvēles)
  • Krāsa aerosolā pēc izvēles.

Vispirms nokrāso visus galda piederumus vēlamajā tonī. Ja nevēlies tos pārkrāsot, šo soli izlaid, bet patiesi eleganti izskatīsies, ja rīki būs sudraboti, apzeltīti vai nokrāsoti dzīvespriecīgos toņos.

Izklāj uz virsmas avīzi, saliec tur rīkus, nopūt ar krāsu no abām pusēm un atstāj nožūt. Nokrāsot var arī pašu laikrādi pieskaņotā vai kontrastējošā krāsā.

CD matrica kalpos kā pulksteņa pamats, bet, lai piederumus varētu pielīmēt precīzās vietās, kur parasti ir ciparnīca, tad noderēs transportieris. Ja esi gana drošs, ka rīkus pielīmēsi precīzi, tad šo soli var izlaist.

Uz papīra lapas iezīmē kontūru no CD matricas vidus cauruma. Izgriez šo mazo apli un ar pildspalvu precīzi iezīmē viduspunktu. Tad uzzīmē uz papīra lielāku riņķa kontūru, izgriez to, un pa vidu tai ielīmē mazāko apli.

Tad šo papīru pielīmē matricai tieši pa vidu un no iezīmētā viduspunkta orientējies, kur precīzos leņķos pielīmēt galda piederumus. Mazajā spraugā pa vidu matricai izdur caurumu, lai pēc tam varētu izvērt cauri laikrāža mehānismu.

Uz iezīmētajām līnijām salīmē galda piederumus, kas jau nokrāsoti un nožāvēti.

Kad visi rīki pielīmēti, pa vidu tiem izver laikrādi un pielīmē mehānismu. Gadījumā, ja laikrādis ir ar mehānismu, kas nav atdalāms, tad to var līmēt uzreiz pa virsu jau pielīmētajiem galda piederumiem.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!