Foto: Shutterstock
Viens no veiklākajiem paņēmieniem, kā atsvaidzināt apnikušo interjeru vannasistabā, ir nomainīt aksesuārus. Vai tas būtu ziepju trauks, paklājiņš, dvielis vai spogulis, jaunas krāsas vannasistabā ieviesīs svaigāku skatu, tāpēc iedvesmojies no šī video materiāla, kurā atspoguļots, kā vienkārši izveidot jaunu ziepju trauku, spoguļa rāmi un pat paklāju!

Nav nemaz jāgādā jauni vannasistabas interjera dekori, tos visai gaumīgi var izveidot pats, turklāt izejmateriāli nav tie grūtāk pieejamie. Video autore piedāvā no burciņas izveidot gaumīgu ziepju trauku, auduma strēmelītēm – paklājiņu, bet bundžai piedzīvot pārvērtības glītā dvielīšu groziņā.

Ziepju trauka izveidei vajadzēs stikla burciņu ar vāciņu, dozatoru, karsto līmes pistoli un krāsas, ja vēlies. Ar līmes palīdzību burciņai var izveidot interesantu reljefu – spied līmi un nevienmērīgi izlīdzini pa visu virsmu. Ļauj līmei pilnībā sacietēt un tad nopūt ar krāsu un pēc tam vēl papildus nokrāso, ja vēlies. Vāciņam jāizurbj caurumiņš, lai var ielikt dozatoru. Lai vāciņš izskatītos glītāks, uzklāj līmi un aptin sizala diegu.

Video autore piedāvā visai vienkāršu veidu, kā no dažiem materiāliem izveidot interesantu spoguļa rāmi. Kad spogulis pielīmēts pie pamatnes, ar karsto līmes pistoli pamazām pielīmē striķi, tinot to uz riņķi. Pēc tam jau var pielīmēt gliemežvākus un nokrāsot tos.

Arī paklājiņa izveide video materiālā neizskatās tā sarežģītākā. Vajag vien gumijas paliktni ar caurumiem un auduma strēmelītes. Tad tās jāver cauri caurumotajai pamatnei un jāsien pušķīši cieši jo cieši viens pie otra. Starp citu, šeit atradīsi interesantu ideju, kā līdzīgu paklājiņu izveidot no vecajiem T-krekliem.

Dvieļu groziņam vajadzēs kādu palielu bundžu, aerosola krāsu un jau atkal – striķi un karsto līmes pistoli. Rūpīgi nopūt bundžu ar krāsu, nožāvē, un tad līmē auklu ap bundžu pamazām uz riņķi, virzoties no lejas uz augšu, līdz visa noklāta.

Krāsains sāls dekorācijām

Iegādājies labi daudz smalko sāli, ūdeni iekrāso ar guaša krāsām un pielej to sālim. Sāls iekrāsosies attiecīgajā tonī, pēc tam izberz to caur sietu, un iegūsi jau krāsainu sāli, bēršanai burciņās vai stikla traukos kārtu kārtām. Šī nodarbe ļoti patiks bērniem, tāpēc ko līdzīgu var izveidot arī kādam bērnistabas, viesistabas dekoram ar svecēm vai citiem dekoriem.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!