Foto: Shutterstock
Virtuve ir viena no tām telpām, kas uzkopšanu prasa bieži. Un dažreiz mēs pat neiedomājamies, kāda netīrība kaut kur šajā telpā valda, jo tas nav acīmredzami, tāpēc ''Msn'' atgādina par piecām netīrām un baktērijām bagātām vietām, kuras būtu jātīra biežāk.

Izlietne

Foto: Shutterstock

Lai arī izlietnē līst ūdens, puto ziepes, nebūt nav tā, ka šeit viss spīd un laistās. Ja vien pats regulāri neattīri izlietnes sifona daļu, tas ir baktēriju perēklis, turklāt ne vien sifonā, bet arī pašā izlietnē. Tāpēc pievērs uzmanību tās tīrībai, lai mazgājot augļus, dārzeņus vai traukus, viss nekļūtu vēl netīrāks.

Šajā sakarā vari izmantot kādu no divām metodēm, kā pat bez ķīmiskiem līdzekļiem iztikt, ja to nav pa rokai. Efektīvi dezinficēt un attīrīt izlietni var ar sodas un etiķa palīdzību, arī sāls salikumā ar citronu attīrīs un pie viena atsvaidzinās to, novēršot nepatīkamās smakas. Vairāk par šo padomu pielietošanu ikdienā lasi šeit.

Švammes

Foto: Shutterstock

Švammīte ikdienas tīrīšanas darbos virtuvē ir neatņemams palīgs, ar kuru mazgājam traukus, slaukām galda virsmu un putekļus. Lai arī cik labi tā pildītu savu funkciju, ir arī kāda sliktā ziņa – tā uzsūc ļoti daudz baktēriju, kā rezultātā mazgāšanai visbiežāk tiek izmantots baktēriju perēklis.

Kā risinājums tam var būt regulāra švammīšu nomaiņa pret jaunām, bet ļoti labi vairākkārtīgi tās var izmantot, ja izmazgāsi trauku mašīnā, arī minūte mikroviļņu krāsnī paveiks brīnumus, bet mazgājot ar rokām, izmanto etiķi vai trauku mazgājamo līdzekli. Kā izmantot šīs metodes, lasi šeit.

Atkritumu tvertne

Foto: Shutterstock

Skaidrs, ka miskastē ir daudz baktēriju, taču nereti tikai izmetam maisu ar visu netīro saturu, nepadomājot, cik netīra ir pati tvertne. Šajā sakarā pievērs uzmanību tam, lai pati miskaste regulāri tiktu izmazgāta ar kādu ziepjūdeni, dezinficēta ar etiķi vai kādu līdzekli, savukārt, lai novērstu nepatīkamu smaku reizēs, kad tvertnē vēl pat nav iemesti atkritumu, vērtīgu knifiņu var izlasīt šeit.

Tvaika nosūcēja filtri

Foto: Shutterstock

Tvaika nosūcējs ir ļoti vērtīga un noderīga iekārta virtuvē, taču reti kad aizdomājamies, kas darās filtros, kuri teju katru dienu kvalitatīvi pilda savu funkciju. Filtri uzsūkuši sevī lērumu netīrumu, tauku un tvaika nosēdumu, un tie paši no sevis nekur nepazūd, tāpēc arī tie laiku pa laikam jāizmazgā. Kā to darīt? Vienkāršākais veids ir ielikt trauku mašīnā un jau pēc viena mazgāšanas cikla tie būs kā jauni. Ja šādas ierīces nav, mērcē ziepjūdenī, mazgā ar sodu vai apslauki ar mitrajām salvetēm. Iedarbīgākās metodes iepazīsti šeit.

Cepeškrāsns

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsns ir virtuves lielākais palīgs, kas palīdz pagatavot debešķīgus ēdienus. Tāpēc vien šo ierīci vajadzētu celt godā, taču nereti par tās regulāro tīrīšanu aizmirstam, to atliekot uz vēlāku, kad ēdiens vairs nesildīsies tās iekšpusē vai kad būs vairāk laika. Taču patiesībā par tās tīrību jāatminas biežāk, jo tas pat ietekmējot to, kā ēdiens pagatavojas.

Apķepušas restītes, piedegušas pannas, aizkvēpušas durvis un notecējuši tauki, kas veido dūmus iekšpusē – dari visu, lai cepeškrāsnij nebūtu no tā jācieš. Padomus katrai no šīm situācijām izzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!