Foto: Shutterstock
Nejauši izliet atvērtas nagu lakas trauciņa saturu uz paklāja gadās teju katram neuzmanības dēļ. Pirmajā mirklī gribas izliet uz traipa nagu lakas noņēmēju un tad veikli visu uzslaucīt, taču tā nav labākā pieeja, kā likvidēt traipu.

Nebūt nevajag samierināties, ka paklāju tagad rotās ne tas pievilcīgākais krāsas pleķis, viss ir labojams. ''Apartment Therapy'' iesaka brīdī, kad laka izlīst, uzreiz pēc iespējas lielāku daudzumu satīrīt ar papīra salvetēm vai kādu sausu drānu. Šeit gan jāievēro – neberzē paklāju, lai laka neiesūcas vēl dziļākās paklāja šķiedrās.

Gaišas krāsas paklājiem pēc visa liekā noslaucīšanas izmanto nagu lakas noņēmēju bez acetona. Kas svarīgi – līdzeklim jābūt bezkrāsainam! Pirms izmanto to, noteikti pārbaudi, jo līdzekļi mēdz būt zaļi, zili, rozā un citādi, un krāsa noteikti paliks uz paklāja, ja neņemsi to vērā. Ar nagu lakas noņēmēju samitrini kādu mīkstu drānu un tad centies neberzējot iztīrīt nagu laku vairākos piegājienos. Centies nesmērēt paklāju ar drānas vietu, kur jau uzsūkta nagu laka, citādi radīsi jaunus pleķus. Šādi var nākties diezgan ilgi tīrīt paklāju, bet metode ir pārbaudīta un tā var iztīrīt jebkuru nagu lakas traipu no gaišā paklāja.

Tumšu paklāju tīrīšana ir pat vēl sarežģītāka, jo nagu lakas noņēmējs var izbalināt krāsu, tāpēc šajā gadījumā ieteicams tomēr izmantot spirtu, izmantojot to pašu tīrīšanas metodi kā gaišajiem paklājiem.

Ja esi izmēģinājis šīs metodes, bet traips nav pilnībā izzudis, samitrini vates tamponu ar ūdeņraža pārskābi un centies traipu izmazgāt šādi. Vēl varot līdzēt matu laka – to izsmidzina uz traipa vietas un uzslauka ar sausu drānu. Arī šīs abas metodes var līdzēt, taču ieteicams līdzekli izmantot vispirms paklāja neredzamākā daļā, lai pārliecinātos, ka neveidojas kāds traips no pašas ūdeņraža pārskābes vai matu lakas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!