Foto: Shutterstock
Redzot kādu suni, kas lieliski darbojas sniegotos apstākļos un salā, teju vai uzreiz gribas iesaukties, ka tas noteikti ir Sibīrijas haskijs vai Aļaskas malamuts, vai arī sniegbaltais samojeds. Taču ir vēl kāda šķirne, kas, iespējams, nemaz tik bieži netiek piesaukta, un tas ir Grenlandes suns. Vizuāli šo mīluli tik tiešām varētu nosaukt par kādu no iepriekš minēto šķirņu pārstāvjiem, taču Grenlandes sunim ir sava vēsture.

Starptautiskās Kinoloģiskās federācijas apstiprinātais šķirnes standarts vēsta, ka suns radies Dānijai piederošajā Grenlandes salā. Kā zināms, šajā salā klimatiskie apstākļi nebūt nav silti, salu klāj ledus un sniegs. Taču jau tūkstošiem gadu senā pagātnē Grenlandes suņi bijuši tie, kas palīdzējuši Grenlandes pamatiedzīvotājiem jeb inuītiem ikdienas darbos. Līdzīgi kā sugasbrāļi haskijs un malamuts, arī Grenlandes suns lieliski darbojas kā kamanu vilcējs, palīdzot iedzīvotājiem pārvietoties pašiem un ņemt līdzi arī gana smagu vezumu.

Starp citu, lai arī ne ar Grenlandes suņiem, taču ar Sibīrijas haskijiem un Aļaskas malamutiem var iepazīties arī Latvijā. Šeit vari uzzināt, kur var doties braucienā suņu pajūgā, taču noteikti neiztrūks arī samīļošanās ar draudzīgajiem sunīšiem.

Iespējams, ieceļojis no Sibīrijas

Foto: Shutterstock

Vizuāli spēcīgs un izturīgs

Foto: Shutterstock

Kā nenogurstošs darba rūķis

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!