Foto: Shutterstock
Zamšādas audums ir ļoti tīkams pieskārieniem, turklāt mīksts un silts, tāpēc nav brīnums, ja mēbelēs labprāt ieritinās arī mājdzīvnieki, pēc sevis atstājot redzamas pēdas. Taču arī pašiem var gadīties nošmulēt omulīgā auduma dīvānu, tāpēc ņem vērā padomu, kā ar vienu līdzekli izmazgāt traipu, nepadarot to lielāku.

Ja esi jau mēģinājis šāda auduma mēbeles tīrīt ar mitru lupatiņu, noteikti zināsi teikt, ka tas atstāj pat vēl lielāku skādi. Ūdenim izžūstot, paliek redzami pleķi, un tur nelīdz ne vairāk ūdens, ne ziepes vai kāds tīrīšanas līdzeklis. Lai vai cik piemērots šķistu ūdens jebkādu pleķiu tīrīšanā, no tā vajadzētu izvairīties, vismaz šajā gadījumā, iesaka ''Herbs & Oils Remedies''.

Traipu izmazgāšanā zamšādas mīkstajām mēbelēm vajadzētu tīru, mīkstu sūkli, vēlams gaišā krāsā, lai nesasmērētu audumu, neliela saru birste, spirts un pudele ar pulverizatoru.

Spirtu ielej pudelē, kārtīgi sakrata un izsmidzina uz netīrās auduma virsmas. Var šķist, ka spirts nodarīs skādi, taču tieši pretēji, tas izmazgās pleķi krietni ātrāk, neatstājot aiz sevis redzamas pēdas. Traipa noberšanai izmanto mīksto sūkli. Ņem vērā – kolīdz sūklis sasmērējies, zem tekoša ūdens izskalo vai izmazgā to ar ziepēm. Skāde var gadīties vēl lielāka, ja izmantosi netīru sūkli.

Kad audums jau izžuvis, ņem talkā saru birsti un vieglām kustībām pabirstē virsmu, lai audums atgūst vienmērīgu izskatu un nav redzamas tīrītās vietas. Galvenais, lai saru birste ir sausa.

Nav jābaidās arī no tā, ka dīvāns atlikušo mūžu odīs pēc spirta – jau pēc pusstundas spirta smarža izvēdināsies un nebūs jūtama. Īpaši niknu traipu gadījumos var šim darbiņam pievērsties vairākas reizes, un ar katru reizi izdosies mazināt traipa paliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!