Foto: Shutterstock
Kokos lapas pamazām sārtojas un dzeltē, puķudobes arī jau kļūst arvien pliekanākas, taču tā vietā uzvaras laurus plūc mārtiņroezes, kas īpaši labi jūtas rudenīgajos laikapstākļos, rotājot pagalmu priecīgākās krāsās. Smelies iedvesmu un izrotā arī savu ainavu!

Ja esi nolēmis mārtiņrozes stādīt dārzā, tad ņem vērā, ka jāpiemēro saulaina, no valdošiem vējiem aizsargāta vieta, turklāt jābūt auglīgai, barības vielām bagātai, pietiekami mitrai un labi drenētai mālsmilts augsnei. Svarīgi ievērot, lai vietā, kur tiek audzētas mārtiņrozes, nebūtu ilgstošs mitrums, jo tas apdraud augu ar nopūšanu. Vairāk par mārtiņrozēm tīkamiem apstākļiem uzzini šeit, bet tālāk lūko idejas, kā izmantot jau podiņos nopērkamās mārtiņrožu gubas.

Visai glīti izskatās, ja lielos puķupodus papildina ar šādiem rudenīgiem akcentiem, izkrāsojot mājas lieveni.

Pievilcīgu noformējumu iegūsi, ja līdzās puķupodiem noliksi arī kādu ķirbi. Atceries, ka noziedējušie ziedi jānokniebj, tādējādi pagarināsi auga ziedēšanas ilgumu.

A post shared by Daniela Chiriac (@cstndaniela) on Oct 5, 2017 at 12:43am PDT

Uz pakāpieniem sarindo dažādu krāsu mārtiņrozes, saskaņojot toņus ar mājas fasādi vai citiem elementiem. Rezultāts ar mazu ieguldījumu izdosies iespaidīgs!

A post shared by AkiraSerene (@akiraserene) on Oct 4, 2017 at 5:08pm PDT

Lūk, visai glīta ideja, kā izmantot pīto grozu pagalma dekorēšanā!

Pat ja nav dārza, kurā izpausties ar mārtiņrožu stādiem, izmanto balkona priekšrocības!

A post shared by lotte (@lottchen.84) on Oct 7, 2017 at 11:49pm PDT

Izmantojot dažāda augstuma dekoratīvos puķupodus, iegūsi iespaidīgāku noformējumu, un kopskats būs bagātīgāks.

Savukārt, lai skats aiz loga nebūtu tik drūms, iegādājies mārtiņrozes mazākos podiņos un saliec vai sastādi tos kastē likšanai uz palodzes.

A post shared by Luiza Fatahi (@luiza_fatahi) on Oct 7, 2017 at 12:56pm PDT

Lūk, piemērs arī tam, ka pat iekārtos puķupodos šie rudens augi var izpausties pēc pilnas programmas!

Terase, veranda, balkons, lievenis vai kāpņu malas, jebkurā izpildījumā rudens ziedu kupenas izskatīsies fantastisku un padarīs dzīvespriecīgāku noskaņu.

Ja rudenīgo ziedus esi izvēlējies likt vāzē, tad zini - jāievēro, lai ūdenī nebūtu lapiņas, jo tās veicinās pelējuma rašanos. Ūdens vāzē jāmaina ik pārdienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!