Foto: Shutterstock
Katra suņa saimnieka dienaskārtīgā ietilpst ne viena vien pastaiga ar savu četrkājaino draugu. Lai arī daudzi to uztver tikai kā pienākumu, sunim šis laiks ir ārkārtīgi svarīgs. Un būtu aplami domāt, ka pastaiga paredzēta vien dabisko vajadzību nokārtošanai!

Suņu speciāliste Stefānija Gibolta Amerikas kennelkluba mājaslapā skaidrojusi, ka pastaiga ir viena no svarīgākajām suņa ikdienas daļām, kas nenozīmē vien paviesošanos krūmos un dabisko vajadzību nokārtošanu. Gluži kā cilvēkam, kas dodas ārā atpūsties, arī sunim šis laiks ir atvēlēts informācijas apmaiņai.

Papētot tuvāk pastaigu būtību un to, ko tās dod sunim, jāsecina, ka tās ir gan fiziskās aktivitātes, kustinot ķepas un raitā solī dodoties pa jau iemītām un nezināmām takām, gan arī prāta stimulācija, liekot atsvaidzināt zināšanas par paklausības komandām, to, ka nedrīkst skriet pāri ielai. Tāpat jāmin arī suņa vēlmi pārbaudīt iemīļotos stūrīšus un pārliecināties, kāda situācija ir pie koka blakus mājai.

Taču, kā izrādās, ir visai viegli pieļaut dažas kļūdas pat pastaigas laikā. Lūk, trīs darbības, ko suņu saimnieki mēdz veikt. Specāliste Gibolta arī paskaidrojusi, kāpēc tās nevajadzētu pieļaut.

Dabiskā darbiņa steidzināšana

Foto: Shutterstock

Neļaušana izbaudīt un ostīt apkārtni

Foto: Shutterstock

Pavadas raustīšana

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!