Foto: Shutterstock
"Es saku, ka dārzs ir eksperiments un nevajag baidīties izmēģināt kaut ko nestandarta," iedrošina "Labklājības dārzi" vadītāja Kristiāna Komina-Kaušele. Lielisks veids, kā dārzu dažādot, ir izmantot dažādu veidu augus. Šoreiz eksperte pastāsta vairāk par zemo hortenziju šķirnēm.

"Hortenzijas var izmantot arī dzīvžoga veidošanā vai kā dzīvžoga daļu. Esmu redzējusi dzīvžogu, kur pamīšus sastādītas Rietumu tūjas šķirne 'Smaragd' un skarainās hortenzijas. Izskatās tiešām eleganti. Zema auguma hortenzijas var stādīt kā zemu norobežojumu. Izskatās ļoti labi," viņa iesaka.

Komina-Kaušele skaidro, ka, izvēloties vietu hortenziju stādīšanai, vajag atcerēties, ka tās mostas salīdzinoši vēlu, arī hortenziju ziedēšana ir tuvāk vasaras beigām. Hortenzijas ir vasarzaļi krūmi, skaisti ziedoši, taču samērā lēnaudzīgi. Aug saulainās vai daļēji noēnotās vietās. Hortenzijām patiks dziļas, irdenas, barības vielām bagātas un mitras augsnes, ar skābu reakciju (pH 5,6–5,8). Stādot labi izmantot arī mikrobioloģiskos augu mēslošanas līdzekļus, kas uzlabos mikroorganismu sastāvu un daudzumu augsnē, turklāt nekaitē ne augam, ne cilvēkam, ne kukaiņiem.

Zemo skaraino hortenziju šķirņu tops:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!