Tautas saskaņas partija (TSP) nedomā izstāties no apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) un paliks tās frakcijās gan Saeimā, gan Rīgas domē.
Tādu informāciju preses konferencē pēc tikšanās ar Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētāju Daini Īvānu un ģenerālsekretāru Jāni Dineviču pauda TSP priekšsēdētājs Jānis Jurkāns.

Kā skaidroja TSP līderis, tikšanās laikā LSDSP vadītāji informējuši, ka sākuši sarunas ar savienību "Latvijas ceļš" par tās pievienošanos Rīgas domes valdošajai koalīcijai. Esot pārrunātas arī iespējamās izmaiņas pašvaldības vadošajos amatos.

LSDSP priekšsēdētājs Īvāns žurnālistiem apgalvoja, ka "rubikiešu" un "ždanokiešu" pārstāvji, kas izvirzīti atbildīgos amatos Rīgas domē, strādājot neprofesionāli un tikšot mainīti. Konkrētus amatpersonu uzvārdus Īvāns atteicās nosaukt.

Savukārt PCTVL frakcijas priekšsēdētājs, vicemērs Sergejs Dolgopolovs piebilda, ka PCTVL pagaidām nav lēmusi par iespējamo amatpersonu maiņu. "Ja no sadarbības partneriem tiks saņemti attiecīgi ierosinājumi, mēs tos apspriedīsim PCTVL frakcijas sēdē," teica Dolgopolovs. Vicemērs uzsvēra, ka viņam nav nekas iebilstams, ja Rīgas domes "administratīvais resurss tiks pastiprināts ar profesionāļiem no LC".

Dolgopolovs uzsvēra, ka PCTVL deputāti Rīgas domē "ievēlēti no vienas apvienības, frakcijā ir 13 deputāti, un ar viņiem nevar nerēķināties, pieņemot lēmumus".

Savukārt Jurkāns sociāldemokrātu paziņojumus par iespējamām izmaiņām Rīgas domes valdošajā koalīcijā komentēja visai ironiski. Viņam tie atgādinot ainiņu, kad vasarā parkā uz soliņa sēž puiši un garāmejošo meiteni pavada ar izteicienu "ar šito gan varētu", bet meitene pat neskatās uz šo puišu pusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!