Foto: Shutterstock
Sigulda atzīta par trešo iecienītāko un gleznaināko mazpilsētu Eiropā, liecina februārī notikušās "Hotel.info" un "GlobalGrassfopper" aptaujas rezultāti. Siguldu šajā balsojumā pārspējusi Dānijas vecākā pilsēta Ribe un Obiduša Portugālē, kas pazīstama ar savu gleznaino un vēsturisko vecpilsētu.

"Plānojot ceļojumu pa Eiropas pilsētām, daudziem vispirms nāk prātā tādas plaši zināmas metropoles kā Parīze vai Londona, tomēr arī mazajām pilsētām ir savs unikāls šarms un, pateicoties to tūrisma piedāvājumam, tās ir izcili piemērotas apskatei,” stāsta "hotel.info" pārstāvis Ralfs Ahamērs.

Aptaujā par skaistāko Eiropas mazpilsētu savu viedokli izteikuši vairāk nekā 46 000 interneta un sociālo tīklu lietotāji visā Eiropā, izvēloties savus favorītus no 52 Eiropas mazpilsētām, kurās iedzīvotāju skaits nepārsniedz 100 tūkstošus. Balsojums noritēja no 4. līdz 14.februārim. Galu galā Sigulda, ko dēvē arī par Latvijas Šveici, ieņēma 3. vietu, ierindojoties aiz Dānijas Ribes un Portugāles mazpilsētas Obidušas.

Top 10 gleznainākās Eiropas mazpilsētas

1. Ribe (Dānija)
2. Obiduša (Portugāle)
3. Sigulda (Latvija)
4. Mostara (Bosnija un Hercegovina)
5. Ohrida (Maķedonija)
6. Bleda (Slovēnija)
7. Pozitāno (Itālija)
8. Ericeira (Portugāle)
9. Ronda (Spānija)
10. Hallštate (Austrija)

"Globalgrasshopper.com" ir ceļojumu portāls, kuru ikdienā apmeklē 6600 apmeklētāji. Tas ir saņēmis neskaitāmus apbalvojumus kā viens no labākajiem un kvalitatīvākajiem ceļotājiem veltītās informācijas sniedzējiem. Savās publikācijās to iesaka arī tādi ietekmīgi tūrisma nozares izdevumi kā "National Geographic" un "Lonely Planet". Savukārt "Hotel.info" ir viens no lielākajiem viesnīcu rezervācijas portāliem pasaulē, kura datubāzē pieejamas vairāk nekā 250 tūkstoši viesnīcu.

Fotogalerijā - Sigulda rudenī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!