Foto: LETA

Šogad vasaras sākums nav aizsācies peoniju ziedēšanai labvēlīgs, tāpēc ziedēšanas sezona aizkavējusies nedēļu vēlāk nekā ierasts, taču nu puķes uzkrājušas sevī spēku un skaistumu, lai no 15. līdz 18. jūnijam priecētu Latvijas Dabas muzeja apmeklētājus izstādē ''Peonijas Latvijā''.

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību muzejā atgriežas peoniju krāšņums. Lai arī piemājas dārzos un apstādījumos peonijas ir populārs krāšņumaugs ar patīkamu un tik pazīstamu smaržu, puķkopībā tās savu popularitāti sākušas gūt salīdzinoši nesen. Tikai 20. gadsimta beigās aizsākās un joprojām turpinās vecmāmiņu un vecvecmāmiņu iecienīto puķu atmoda Latvijā, un peoniju audzētāju kolekcijās nu jau ir vairāk nekā 1000 dažādu šķirņu, turklāt krāšņo ziedu selekcijas darbs aizvien turpinās. 

Izstādē ‘’Peonijas Latvijā” ir iespēja apbrīnot un novērtēt ziedus no dažādiem novadiem. Dabas muzejā savas peonijas izrādīs: Dzintra Jurevica no Tukuma, Dagnija Voika no Kuldīgas novada, Andris Berkins no Kroņauces, Bērziņu ģimene no Popes, Aldonis Vēriņš, Nacionālais botāniskais dārzs un grupa kolekcionāru no Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības. Turklāt izstādes laikā selekcionāri un kolekcionāri sniegs atbildes uz apmeklētāju jautājumiem par peoniju šķirnēm, audzēšanu, selekciju un piemērotāko šķirņu izvēli savam dārzam.

Izstādes darba laiks:
P. – plkst. 12.00 – 19.00
O., T., - no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00
C. – no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!