Foto: Publicitātes foto
Pēdējo nedēļu karstuma vilnis nācis par labu dārziem, jo beidzot saules siltums ļāvis izplaukt visam, kas aizkavējies, tāpēc šobrīd vietām var novērot īpaši krāšņus dārzus, viens no tiem – Nacionālais Botāniskais dārzs.

Kā portālam ''Tavs Dārzs'' stāsta Salaspils Botāniskā dārza pārstāvji, tad šobrīd karstumam spītē ziedi visās varavīksnes krāsās, radot patiesi bagātīgu krāsu un smaržu buķeti un apvienojot visu septiņu krāsu krāšņumu.

Salaspils Botāniskā dārza apkārtnē un atjaunotajā oranžērijā šobrīd krāšņi uzplaukušas Ķīnas rozes, kuru ziedi dzīvo tikai vienu dienu, un tāpēc vien būtu jāredz šis apbrīnojamais augs. Bez Ķīnas rozēm var iepazīties arī ar dažādu krāsu dekoratīvajiem pelašķiem, dālijām, asterēm, hortenzijām, mežvīteņiem un pat kaktusiem, kas arī šobrīd zied dažādu krāsu ziediem.

Tiem, kas vēl nav izbaudījuši jaunatklāto oranžēriju, bez visiem pieminētajiem augiem noteikti vērts aplūkot tropiskos un eksotiskos augus, kas pašu dārzos nemaz neaug. Ja visu pārējo sezonu var aplūkot vien ziedēšanu iekštelpās, tad tieši šobrīd ir īstais laiks, kad turp doties izbaudīt vasaras krāsu pārbagātību arī zem klajas debess, dārza parkā un ierīkotajās dobēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!