Foto: Publicitātes foto
Nevar nepiekrist Imanta Ziedoņa domai "Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties". Tas laikam tad arī ir viens no iemesliem, kādēļ pašvaldībās tiek rīkoti sakoptāko īpašumu, mājvietu un skaistāko dārzu konkursi.

Konkurss "Sakoptākā vieta Strenču novadā 2015" notika ar mērķi veicināt novada vides sakoptību, vēršot uzmanību uz novada teritorijas un vietu vizuālo tēlu. Proti, atzīmēt un uzteikt tās novada sakoptākās vietas, kas priecē ne tikai pašus saimniekus, bet arī garāmbraucējus un novada viesus.

Konkursam tika pieteiktas sakoptās vietas visās novada apdzīvotajās teritorijās. Komisija iepazinās ar pieteiktajām un vēl mazliet vairāk, meklējot īpašas "odziņas", akcentus, kas piesaista uzmanību un iepriecina.

Strenčos ir ļoti daudz skaistu māju un sakoptu teritoriju, kuru īpašnieki regulāri uztur priekšzīmīgu kārtību. Nevar nepiekrist, ka šī īpašuma sakārtotība priecē ikvienu garāmbraucēju, jo, piemēram, Jērcēnu pagasta viesi var apjūsmot milzīgo puķu dobju krāšņumu Andrupītes krastā, kurā no pavasara līdz vēlam rudenim izzied krāsu varavīksne. Vēl kādā saimniecībā ieviesti ļoti interesanti dārza akcenti, bet citviet var vien apbrīnot saimnieku darba spējas, apsaimniekojot un sakopjot tik lielas platības. To visu un vēl vairāk var aplūkot fotogalerijā, kur apkopoti Strenču novada sakoptākie īpašumi 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!