Ceļotāju komanda "Bored of Borders", kuras biedri Kārlis Bardelis un Gints Barkovskis plāno 2016. gadā veikt ekspedīciju "Ar divriteni un airu laivu uz Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm", Rīgā saņēmuši okeāna airu laivu, ar kuru plāno šķērsot Atlantijas okeānu.

Laiva iegādāta Anglijā, no kurienes ar transporta un loģistikas kompānijas "Kurbads" gādību nogādāta Latvijā.

"Pamatideja ir 150 dienās ar divriteni un airu laivu veikt distanci no Latvijas līdz XXXI vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu norises vietai Riodežaneiro Brazīlijā. Visa velobrauciena un laivošanas ceļojuma garumā netiks izmantoti nekādi papildu dzinējspēki, līdzi nedošoties atbalsta transports vai glābšanas kuģis, paļausimies uz saviem spēkiem," sacīja Kārlis Bardelis.

Laivas transports uz Latviju ir viens no rūpīgi plānotā sagatavošanās posma etapiem, kas turpināsies līdz pat izbraukšanas brīdim uz Riodežainero 2016. gada martā. Ceļš līdz Dakārai tiks veikts ar velosipēdu. Bet no Āfrikas ostas pilsētas Atlantijas okeāns tiks šķērsots ar leģendāro okeāna airu laivu. Okeānā plānots pavadīt trīs mēnešus, stāsta Kārlis.

Pirmais šīs airu laivas nopietnais piedzīvojums bijis 2007. gadā, kad dāmu komanda no Lielbritānijas ar to veica 5000 kilometrus garu distanci no San Sebastián de la Gomera uz Antigvas salu. Ar šo okeāna airu laivu uzstādīts arī Ginesa pasaules rekords – 24 stundās noairēti 216 kilometri, stāsta jaunie tās īpašnieki.

Foto: Publicitātes foto

Iepriekšējie laivas īpašnieki, Austrālijas komanda, ar šo airu laivu 98 dienās pieveica ceļu no Ņujorkas līdz Anglijai.

Kārlis Bardelis ir ekspedīcijas sirds un dvēsele, strādājis par projektu vadītāju atkritumu pārstrādes uzņēmumā, līdz 28 gadu vecumā saprata, ka vēlas mesties piedzīvojumu virpulī. 2013. gadā 60 dienās Kārlis šķērsoja Eiropu no ziemeļu tālākā punkta līdz dienvidu galējam punktam Gibraltāram ar apvidus skrituļslēpēm. Par šo piedzīvojumu vairāk lasiet šeit. Pērn februārī viņš kopā ar domubiedriem veica 2840 kilometrus garu velosipēdu labdarības braucienu no Rīgas līdz Sočiem.

Kārļa biedrs Gints Barkovskis darbojies žurnālistikā, filmu industrijā, pedagoģijā un citās jomās. Gints ir kalnu iekarošanas entuziasts, kurš pievarējis Alpus, Kaukāzu un Himalajus. Tagad priekšā plašais Atlantijas okeāns, kuru ik vakaru rotās burvīgs saulriets.

2016. gada Vasaras Olimpiskās spēles notiks Riodežaneiro, Brazīlijā, 2016. gadā no 5. augusta līdz 21. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!