Saldskābmaize kopā ar īpaši pagatavotiem sīpoliem būs garda delikatese baudīšanai kā ikdienā, tā svētku reizēs. Vēl jo labāk maizīte garšos kopā ar glāzi putojoš un auksta alus. Tieši kausētais siers padara maltīti īpašu – tas ir patīkami izkusis un smeķīgs. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

::recepte::

Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.

Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, uzlej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep piecas minūtes, līdz sīpoli sāk 'svīst' un kļūt caurspīdīgi. Pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Taču to var arī nedarīt.

Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā uzliek karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm.

Maizīti liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes).

Izņem no krāsns, pārgriež vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 sarkanie sīpoli2 ĒKeļļa80 mlbalzametiķis2 ĒKcukurs1 TKtimiāns šķipsnasāls4 šķēlessaldskābmaize1 ĒKgī sviests (pēc izvēles)4 šķēlessiers, piemēram, Trikata Emmental Light

Sagatavošana

1

Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.

2

Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, uzlej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep piecas minūtes, līdz sīpoli sāk 'svīst' un kļūt caurspīdīgi. Pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

3

Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Taču to var arī nedarīt.

4

Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā uzliek karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm.

5

Maizīti liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes).

6

Izņem no krāsns, pārgriež vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!