Fotogrāfs Abduls Momins, kurš iemūžinājis košos skatus, stāsta, ka katru gadu šeit plūdi zemi padara ļoti auglīgu, un tāpēc šeit tik lielos daudzumos izaug čili.
Izrādās, ka vietējie lauksaimnieki pārdod vēl zaļus čili, jo tad to asums esot izteiktāks. Kad čili līdz galam nogatavojas, tie iekrāsojas sarkani, taču tad arī pieprasījums tirgū pēc tiem ir mazāks.
Sarkanos čili lauksaimnieki pārdod pārstrādātājiem, kas izklāj tos saulē un ļauj tiem izžūt saulē. 3-5 dienu laikā tie kārtīgi izžūst, un tad tos šķiro, lai izsūtītu uz dažādām pasaules malām garšvielu ražošanai.
Vai domā, ka Latvijā audzēt čili ir neiespējamā misija? Nebūt ne, to pierāda šis stāsts par uzņēmīgajiem cilvēkiem Jelgavas novadā, kuriem lauku saimniecībā zem pajumtes aug eksotiskie augi.