Foto: Privātais arhīvs

Ēģipte mums visiem bija jaunatklājums. Tās kūrortpilsēta Hurgada mūs sagaidīja ar īstu svelmi, plašiem baseiniem un spa centru, ar pārsteidzoši gardu ēdienu un tikpat pārsteidzoši negaršīgiem kokteiļiem. Bet Gīzas piramīdas un skatam neaptveramais tuksnesis vienkārši aizrāva elpu.

Sākotnēji bija plāns braukt vairāk nekā 10 cilvēku sastāvā, bet galu galā atbraucām seši. Nav nemaz tik viegli saskaņot datumus, vēlamo galamērķi un varēšanas! Tomēr tāpat prieks, ka vismaz dažiem no mums izdevās. Ceļojumu rezervējām caur aģentūru "Active Travel", no plašā piedāvājumu klāsta izvēlējāmies četru zvaigžņu viesnīcu "Seagull Hotel" Hurgadā. Par lidojumiem, palikšanu "viss iekļauts" viesnīcā uz septiņām naktīm un transfēru samaksājām 616 eiro par vienu personu.

Hurgada mūs sagaidīja ar +38 grādu svelmi! Lidostā izstāvējām rindu, lai tiktu pie ceļotāju vīzām, par kurām samaksājām 25-28 eiro (cena mainās atkarībā no tā, pie kuras kases pieej).

Viesnīca Hurgadā

Viesnīcu kopumā vērtējam pozitīvi: bija gan tādi, kam patika, gan tādi, kuriem ne ļoti. Es dotu 7,5 balles. Jāpiebilst, ka šī gan bija mūsu pirmā pieredze "viss iekļauts" viesnīcā, tāpēc nav, ar ko salīdzināt.

Par viesnīcu:

  • Ļoti plaša teritorija: baseini, sauļošanās krēsli, bāri, restorāni, bērnu atrakcijas, mini zoo/putnu dārzs, biljards, spa centrs, tenisa korts, volejbola laukums, sporta zāle;
  • Divu minūšu attālumā Sarkanā jūra, katru dienu var sauļoties arī pludmalē;
  • Ļoti atsaucīgs un izpalīdzīgs apkalpojošais personāls;
  • Istabiņas gan diezgan nemodernas, neliels remonts svaigumam nenāktu par sliktu;
  • Ēdiens negaidīti labs (bijām iztēlojušies, ka šejienes ēdiens būs nebaudāms un mūsu vēderiem, iespējams, nepieņemams, bet tā nav). Dzērieni gan ir pavisam cits stāsts;
  • Katru vakaru viesnīcas teritorijā notiek dažādi pasākumi: akrobātu priekšnesumi, salsas un bačatas apmācības, koncerti utt.;
  • Tepat ir iespējams rezervēt dažādas izpriecas – ekskursijas Hurgadā un ārpus, braucienus ar supa dēļiem, jahtām, var doties snorkelēšanas un niršanas tūrēs.


Vienīgais, ko es ņēmu no viesnīcas bāra alkoholiskajiem (bezmaksas) dzērieniem, bija alus. Pārējais šķita vienkārši nedzerams. "Mohito", "Tequila Sunrise", "Sex on the Beach" – visi šie kokteiļi ar Ēģiptes vietējo alkoholu garšoja diezgan čābīgi.

Viesnīcas teritorijā gan atradās "shisha" bārs, kurā šos kokteiļus varēja pasūtīt ar importa alkoholu (par 5-7 eiro), tomēr arī tajos kaut kas līdz galam negaršoja tā, kā vajag. Ceturtajā ceļojuma dienā vairākiem no mums sākās vēdera problēmas. Pieļaujam, ka tas bija tieši dzērienu dēļ. Brīžam jutām, ka pat "Sprite" un "Fanta" ir atšķaidīti ar ūdeni. Šķita, ka pievienots krāna ūdens.

Hammam procedūra

Vienā no pēcpusdienām baudījām hammam procedūru aptuveni divu stundu garumā, ko atradām iekš "Get Your Guide" par nieka deviņiem eiro. Bija tiešām lieliski! Un tik ļoti lēti! Viesnīcas teritorijā hammam varēja izmēģināt par 35 eiro, kas arī nav daudz, tomēr deviņi eiro nudien ir smiekla nauda!

Hammam procedūrā ir iekļauts:

  • Sāls istabas apmeklējums;
  • Saunas plus tvaika pirts apmeklējums;
  • Džakuzi baudīšana;
  • Pīlings un skrubis;
  • Turku vannošanās;
  • 50 minūšu ilga visa ķermeņa masāža;
  • Transfērs no un uz mūsu viesnīcu.

Gīzas piramīdu komplekss

Viens no septiņiem pasaules brīnumiem – Gīzas piramīdas Ēģiptē. Šis noteikti bija ceļojuma galvenais apskates objekts.

Foto: Privātais arhīvs

Ekskursiju iegādājāmies pie mūsu viesnīcas gida par 67 eiro (uz ielas un internetā var atrast arī par 40-45 eiro, bet mēs nedaudz sabijāmies par dažādajām ceļotāju atsauksmēm un neriskējām).

Starp brauciena pieturvietām bija: "The Hanging Church", "Amr Ibn Al-As Mosque", izbrauciens pa Nīlu (par papildu 10 eiro), Gīzas piramīdu komplekss (trīs dažādas foto vietas ar iespēju nedaudz pakāpties vienā piramīdā, kā arī ierāpties iekšā citā), tostarp arī Sfinksas apskate, kā arī iepirkšanās pauze vietējā ražojuma kosmētikas veikaliņā. Autobusā bija gaisa kondicionieris – naktī bija diezgan vēsi, savukārt ārā pie piramīdām gandrīz visi apdegām. Saule karsēja ne pa jokam.

Kopumā ceļā pavadījām 19 stundas (gandrīz astoņas turp, vēl tikpat atpakaļ, pārējās pa un ap Kairu). Smagi un nogurdinoši, bet arī bezgala iespaidīgi un skaisti. Droši vien jautāsiet, vai bija to vērts. Jā, bija! Manuprāt, kaut vienreiz dzīvē šo vajag piedzīvot!

Safari brauciens

Tuksnešainas ainavas, lepni kalni un smilšainas sejas – emocijām piesātināts safari brauciens Ēģiptē. Trīs stundu ilgajā piedzīvojumā kopā ar vēl aptuveni 40 cilvēku grupu devāmies uz beduīnu apmetni, kurā satikāmies ar vietējiem, izvedām pastaigā viņu kamielīšus un malkojām karstu tēju. Finālā vērojām pasakainu saulrietu.

Foto: Privātais arhīvs

Kopumā šo braucienu vērtējam pozitīvi, tomēr būtu vēl labāk, ja:

  • kvadraciklu un ķiveru stāvoklis būtu par kripatu labāks;
  • par aizsargbrillēm nebūtu jāpiemaksā;
  • neizrādītos, ka jābrauc divatā (ja vēlies braukt viens – atkal jāpiemaksā).


Jebkurā gadījumā šis, protams, bija izdevīgs darījums – par trīs stundu "Get Your Guide" tūri samaksājām vien 18 eiro par personu.

Snorkelēšana Sarkanajā jūrā

Sākumā bailīgi, pēc tam – absolūts kaifs! Lai gan daivinga priekus šajā ceļojumā nepaguvām izbaudīt, snorkelējām mēs uz nebēdu! Sarkanās jūras koraļļu rifi un dažādas zivteles – zemūdens pasaule glabā tik daudz dārgumu. Pieredze, ko katram iesaku izbaudīt!

Piedzīvojumā ietilpa izbrauciens ar jahtu, divas snorkelēšanas pauzes pieredzējušu instruktoru pavadībā (katra 45 minūšu garumā), pusdienas, kā arī Paradīzes ("Giftun") salas apmeklējums. Brauciens kopumā ilga astoņas stundas un par to samaksājām 35 eiro par personu.

Daži no mums uz Ēģipti devās šaubu pilni – kā nu tur būs, vai patiks, vai jau pirmajās stundās negribēsies braukt mājās. Tomēr mums patika. Pat vairāk nekā vienkārši "patika".

Šis ceļojums sniedza tādu piepildījumu, tādas mācības un tādu baudu dvēselei, ka noteikti paliks atmiņā vēl ilgi. Jā, par spīti nedzeramajiem dzērieniem un sāpošiem vēderiem. Jā, par spīti neglābjamajam karstumam un dažbrīd nešpetnajiem kašķīšiem. Šis ceļojums bija par kaut ko vairāk. Par pieņemšanu, par kompromisiem, par ģimeni un par laiku kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!