Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7.februārī, Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" sveica 2014.gada otrajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņēma īpaši veidotas monētas, kurās iegravēts novada ģerbonis, dzimšanas gads un Siguldas Jaunās pils kontūra 3D tehnikā.

Siguldā jau devīto gadu pēc kārtas reģistrēts jauns dzimstības rekords, un Siguldas novads ir viens no nedaudziem valstī ar pozitīvu demogrāfijas tendenci. 2014.gadā tajā dzimuši 266 bērni, kas ir par 19 vairāk nekā gadu iepriekš. Zīmīgi, ka populārākie Siguldā Olimpiskajā gadā dzimušo zēnu vārdi ir Martins un Tomass.

"Dzimstības pieaugums un tas, ka aizvien vairāk jaunās ģimenes izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, liek pašvaldībai nopietni domāt par kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu jaunajiem iedzīvotājiem. 2013.gadā atvērām jaunu sākumskolu, pērn bērnus sāka uzņemt vēl viens bērnudārzs, un jaunās novadnieku ģimenes atbalstām ar vienu no lielākajiem jaundzimušo pabalstiem Latvijā," sestdien pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā", sveicot jaundzimušos un dāvājot viņiem īpaši veidotas piemiņas monētas, teica Mitrevics.

Foto: Publicitātes foto

2014.gadā viena Siguldas novadā deklarētā ģimene var lepoties ar astotā bērna piedzimšanu, vienā ģimenē piedzimis piektais bērns, bet trīs ģimenēs piedzimuši ceturtie bērni. Lai atbalstītu novada daudzbērnu ģimenes, Siguldas novadā izveidota īpaša Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma, kurā iesaistījušās jau vairāk nekā 265 ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērnu, portālu "Cālis.lv" informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!