Foto: Shutterstock
Lai ikdienā vairotu laimi, tajā nebūt nav jāievieš vērienīgas pārmaiņas. Arī nelielas korekcijas var patiesi uzlabot mūsu dvēseles stāvokli. Lūk, 17 lietas, ko vērts paveikt sevis labā, tā atzīstoties mīlestībā pašām sev!

Pārstāj sevi kritizēt

Tā vietā, lai sevi atkal un atkal kritizētu, šaustot par (pēc tavām domām) ne pārāk labi paveiktiem darba pienākumiem vai neveiksmēm privātajā dzīvē, atceries, ka mēs visi esam cilvēki, un tieši mūsu pieļautās kļūdas mūs tādus dara! Protams, paškritika ir nepieciešama, taču, tai kļūstot pārmērīgai, mēs sev vien kaitējam.

Labo domu krātuve

Lai mainītu ikdienu un uzlabotu dvēseles stāvokli, ievies savā dzīvē jaunu paradumu! Pretojies slinkumam un ik vakaru pieraksti labās lietas, kas aizvadītajā dienā notikušas! Apzināti vairojot pozitīvo, arī tavs pasaules redzējums kļūs gaišāks un palielināsies apmierinātība ar dzīvi.

Velti laiku sev

Ja vien neesi harmoniskās un laimīgās attiecībās, apsver iespēju uz laiku atpūsties no nemitīgajiem randiņiem un iepazīšanās mēģinājumiem ar apzinātu nolūku tādas izveidot. Velti laiku sev, izzini sevi un, pats svarīgākais, iemācies sevi mīlēt, lai partnerattiecības nākotnē būtu skaists veids, kā dzīvi bagātināt, nevis piešķirt tai jēgu kopumā. Vispirms tev tā jārod pašai!

Fiziskās aktivitātes

Nav noslēpums, ka fiziska slodze uzlabo mūsu noskaņojumu un mentālo veselību kopumā. Centies rast laiku vismaz nelielām fiziskām aktivitātēm pēc iespējas biežāk!

Prioritāšu izvērtēšana

Izvērtē savu ikdienu, piefiksējot nodarbes, kas tev sniedz prieku, un atvēlot tām pēc iespējas vairāk laika. Ja zini, ka darba dienu vakaros vislabāko atpūtu gūsi, lasot grāmatas, nemudini sev doties sabiedrībā, jo "tā ir jādara". Nodarbojoties ar vaļaspriekiem un lietām, kas tev sniedz patiesu gandarījumu, gūsi vislabāko atpūtu emocionālo lādiņu, neraugoties uz sabiedrībā valdošajiem priekšrakstiem par to, kas un kad būtu jādara.

Lasi grāmatas

Mūsdienu elektronikas laikmetā grāmatas tomēr ir saglabājušas savu īpašo nozīmi mūsu ikdienā. Izbaudi tās un velti laiku lasīšanai pēc iespējas biežāk!

Atbrīvojies no nomācošām attiecībām

Ikvienam no mums ir zināmi cilvēki, kuri iekļaujami tā dēvētajā draudzīgo ienaidnieku zonā – sarkastiskas piezīmes, aizvainojoši komentāri un uzticēšanās trūkums… Vai tiešām šādām attiecībām ir vērts tērēt savu laiku un enerģiju? Ja apzinies, ka kontaktēšanās ar kādu cilvēku ir kļuvusi nomācoša, vienkārši pārtrauc to vai samazini līdz minimumam!

Izbaudi vienatni

Vairums no mums ikdienu pavada nemitīgā cilvēku, emociju, notikumu un sajūtu virpulī. Nereti tā iemesls ir pavisam vienkāršs – nevēlēšanās ieklausīties sevī, nevēlēšanās paraudzīties uz savu ikdienu un sevi pašu no malas. Taču, lai sevi labāk iepazītu un sadzirdētu, mirkļi, kas pavadīti vienatnē, ir vitāli svarīgi. Nebaidies no tiem un tā vietā centies saskatīt šo brīžu burvību!

Izbaudi atpūtu

Viss, kas mums pieder, ir sajūtas, laiks, atmiņas un mirkļi, kas likuši aizrauties elpai. Viss cits var būt pārejošs un maldinošs. Tāpēc izbaudi jaunatklāšanas prieku un dodies ceļojumā! Īsākā vai garākā, tālākā vai tuvākā – tam nav nozīmes! Būtiska ir vien atpūta no ierastās ikdienas, azarts un ļaušanās tam.

Rūpējies par savu ķermeni

Visticamāk, arī tavā ikdienā ne vienmēr pietiek laika veselīgu maltīšu pagatavošanai un sabalansētas ēdienkartes izplānošanai. Tomēr uzturam, kā zināms, ir patiesi nozīmīga loma mūsu fiziskās un garīgās veselības nodrošināšanā. Tāpēc – nedari sev pāri!

Realizē savus profesionālos mērķus

Centies darboties jomā, kas tev sniedz prieku! Attīsti sevi, pilnveido savas prasmes un nospraud arvien jaunus mērķus un izaicinājumus, ko pārvarēt! Veicini savu profesionālo attīstību un nebaidies darbā ieguldīt sirdi un dvēseli pat brīžos, kad šķiet, šis milzu darbs pat neatmaksājas! Ja esi savā īstajā vietā, gandarījums un atalgojums sekos. Savukārt, ja neesi – pēc iespējas ātrāk centies mainīt savu dzīvi, ieviešot tajā vajadzīgās korekcijas.

Iepazīsti jaunus cilvēkus

Izmanto ikvienu iespēju iepazīt jaunus cilvēkus ne tikai ikdienā, bet arī, dodoties ceļojumos! Šādi paplašināsi savu pasaules redzējumu, gūsi jaunus iespaidus un pieredzi, tā patiešām bagātinot savu dzīvi.

Izbaudi meditāciju

Valda uzskats, ka, lai praktizētu meditāciju, jāvelta ilgs laiks un enerģija tās apgūšanai. Patiesībā ieklausīties sevī var ikviens no mums, vien dažas minūtes dienā pievēršoties sev un savai iekšējai pasaulei un aizmirstot par steigā dunošo ikdienu ārpus tās.

Ievies jaunu vaļaspriekus

Ja jau gadiem ilgi vēlies apgūt, piemēram, ģitārspēli, bet tā arī neesi sadūšojusies uzsākt mācības, pajautā sev, kādi ir iemesli, kas tevi kavē? Visticamāk, tas būs vien slinkums un apņēmības trūkums, Neļauj šīm īpašībām kontrolēt tavu ikdienu un ievies tajā jaunas krāsas!

Solis ārpus komforta zonas

Jo biežāk darīsi sev neierastas lietas, jo krāsaināka un aizraujošāka tev šķitīs tava ikdiena. Nebaidies no nezināmā, tā vietā ļaujoties tam un patiesi izbaudot šīs sajūtas!

Ievies kārtību sev apkārt

Ja vēlies uzlabot garīgo pašsajūtu, sāc ar vides labiekārtošanu sev apkārt. Juceklī un nekārtībā harmoniju rast nav iespējams, tāpēc centies apkārtni ap sevi uzturēt kārtībā!

Atbildi tikai sev

Nav noslēpums, ka līdzcilvēkiem patiesi patīk mūs pamācīt, norādot, kā lietas labāk darāmas. Ar laiku šī tendence var kļūt nomācoša un pat kaitinoša, taču, ja neļausi tai sevi ietekmēt, ikdiena šķitīs krietni patīkamāka. Atceries, ka vienīgais cilvēks, pret kuru tev jāizjūt atbildība, neskaitot savu ģimeni, esi tu pati! Savukārt to, cik lielu nozīmi piešķirt pārējo izteiktajiem vārdiem, izvēlamies mēs paši!

Avots: Popsugar.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!