Foto: PantherMedia/Scanpix

Turpinot iesākto tradīciju, jau devīto gadu Valsts izglītības satura centra (VISC) organizētajā konkursā "Iepazīsti vidi!" apkopotas un elektroniskā formātā izdotas labākās 2015. gada skolēnu izveidotās vides izziņas spēles.

Elektroniskā formā izdotas sešas jaunas skolēnu veidotas vides izziņas spēles par videi draudzīgu ceļošanu. Labāko skolēnu izdomāto spēļu vidū ir Zvejniekciema vidusskolas, Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas, Ogres Valsts ģimnāzijas, Valmieras Vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas – attīstības centra, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Bērnu un jauniešu vides izglītības centra "Rīgas dabaszinību skola" veidotās spēles.

Tā, piemēram, Zvejniekciema vidusskolēnu veidotās spēles "Zaļā cepure" mērķis ir iepazīstināt spēlētājus ar ekotūrisma pamatprincipiem un sniegt iespēju spēlētājiem vairāk uzzināt par Eiropas Savienības valstīm.

Savukārt Ogres Valsts ģimnāzijas spēles "Ceļo kājām un iepazīsti dabu" mērķis ir veicināt skolēnu interesi par Latvijas ekosistēmās augošajiem augiem, izmantojot videi draudzīgu pārvietošanās veidu – ceļošanu ar kājām.

Spēles ir atrodamas VISC mājaslapā.

VISC pateicas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai par sadarbību konkursa organizēšanā un spēļu izdošanā, skolotājiem un skolēniem par idejām un ieguldīto darbu spēļu izveidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!