Foto: Shutterstock
Aukstuma dēļ 6. janvārī Alūksnes novada skolās kopumā nav ieradušies aptuveni 10 skolēni, informēja Alūksnes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Lielākajā vairumā skolu šī iemesla dēļ nav stundu kavētāju, līdz ar to mācības pilnīgi visās skolās notiek ierastajā režīmā.

Kā ziņots, nākamās divas naktis Latvijā būs vēl aukstākas nekā aizvadītā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Ja pagājušajā naktī gaisa temperatūra noslīdēja līdz mīnus 23, mīnus 24 grādu atzīmei, nākamajā naktī zemākā temperatūra būs ap mīnus 25 grādiem. Savukārt naktī uz piektdienu, 8. janvāri, sals kļūs vēl stiprāks - vietām tas sasniegs arī mīnus 27 grādu atzīmi.

Vislielākā varbūtība ir, ka tik stiprs sals gaidāms valsts austrumu rajonos, taču nevar izslēgt, ka šāda temperatūra tiek sasniegta arī centrālajos rajonos. Kā skaidro sinoptiķi, viss ir atkarīgs no mākoņu daudzuma - stiprāks sals būs vietās, kur debesis skaidrosies.

Pēc šīm divām aukstajām naktīm gaisa temperatūra lēnām paaugstināsies un svētdien, 10. janvārī, lielā daļā valsts teritorijas jau gaidāms atkusnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!