Foto: Shutterstock
Vieniem "klausa" kārtis vai rūnas, citiem – āderu meklēšanas rāmīši, taču, lai izmantotu šos rīkus saziņai ar savām psihiskajām spējām, kāds laiks tomēr jāpavada treniņos. Ja tev laika (vai īpaši dziļas intereses) par to nav, vari izmēģināt, kā tu saproties ar vienkāršāku instrumentu – svārstiņu. Tas ir labs veids, kā iepazīt savas spējas un atrauties no ikdienas jezgas.

Svārstiņš tādā vai citādā formā izmantots daudzviet pasaulē, un faktiski nav tik svarīgi, no kāda materiāla tas ir – cēlmetāla ķēdītē iekārts dekoratīvs svārsteklis, zelta laulības gredzens īpašnieces matā vai vienkārši ķēdīte ar pērlīti, ko tu nēsā ikdienā, vai pludmalē atrastu cauru akmentiņu. Galvenais, lai "auklas" garums ļautu svārstiņam brīvi kustēties.

Svārstiņa darbības mehānisms ir šāds – tu uzdod vienkāršu, rūpīgi noformulētu, ar "jā" vai "nē" atbildamu jautājumu, un tava zemapziņa izfiltrē visu informāciju, kas tai pieejama uzdotā jautājuma sakarā, un automātiski virza tavu roku īpašā veidā, lai sniegtu atbildi. Svārstiņš pastiprina tavas rokas nemanāmās kustības, tā atbildi darot skaidrāk saskatāmu.

Lai šādā veidā saņemtu atbildes, vispirms ar savu svārstiņu jāsadraudzējas. Saņem "auklas" brīvo galu starp pirkstiem un ļauj smagumam brīvi nokarāties uz leju. Nogaidi, kamēr svārstiņš ir ieņēmis miera stāvokli. Tad pie sevis klusībā vai skaļi uzdod jautājumu: "Ar kādu kustību svārstiņš dod apstiprinošu atbildi?" vai: "Svārstiņ, kā izskatās tavs JĀ?". Vēro svārstiņu. Necenties to kaut kā iekustināt, vienkārši vēro, kas notiks.

Visticamāk, tu drīz vien redzēsi, ka svārstiņš sāks kustēties kādā noteiktā veidā – varbūt pa pulksteni, varbūt pret, varbūt šūposies šurpu-turpu. Katram šī kustība var būt citāda. Vienkārši ievēro, kāda ir tava svārstiņa apstiprinošā atbilde.

Apstādini svārstiņu, pagaidi, kamēr tas nomierinās, un pārfrāzē jautājumu, lai precizētu: "Kad mans svārstiņš kustās (apraksti tikko redzēto kustību), vai tas nozīmē JĀ?" Rezultātam būtu jāsakrīt ar iepriekšējo.

Ja viss izdevies, izmēģini to pašu ar noliedzošo atbildi. NĒ kustība parasti ir tieši pretēja JĀ kustībai. Pārfrāzējiet un pārbaudiet noliedzošo atbildi. Jāpārbauda tālab, ka zemapziņa spēj uztvert visu ļoti burtiski, un dažkārt pārprotama vārdu izvēle sniegs maldinošu informāciju.

Paeksperimentē vēl ar pāris jautājumiem, uz kuriem tu skaidri zini atbildes (piemēram – vai mani sauc Anna, vai es esmu dzimusi 5. maijā u.tml.), un tad vari ķerties pie nezināmas informācijas noskaidrošanas.

Svārstiņa izmantojums var būt visai plašs. Kaut vai, piemēram, pazudušu priekšmetu meklēšanā. Tikai jācenšas jautājumi formulēt secīgi. Piemēram, tu nevari atrast mašīnas atslēgas. Pirmais jautājums varētu būt – vai manas mašīnas atslēgas atrodas manās mājās? Tālāk var precizēt pa telpām – vai pazudušās atslēgas atrodas virtuvē, utt. Jāizvairās no jautājumiem, uz kuriem nav iespējama viennozīmīga jā/nē atbilde, piemēram, - vai atslēgas atrodas virtuvē vai priekšnamā? Sašaurini teritoriju, līdz atslēgas atrastas.

Eksperimenta tīrībai vari palūgt kādu mājinieku noslēpt priekšmetu tev neredzot un mēģināt to atrast. Izdevās? Tātad vari uzskatīt, ka esi atklājusi sevī intuitīvas spējas! Un tas ir vēl viens pierādījums, ka mēs par sevi vēl daudz ko pārsteidzošu varam uzzināt!

Sagatavots pēc Allthingspsychic.com materiāliem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!